Torsdag d. 25. august indviede Gate 21 sit nye borgmesterforum med et kick-off møde, hvor 18 borgmestre deltog. Formålet med borgmesterforum er at fremme samarbejdet mellem de danske kommuner på klimaområdet. Borgmester i Hillerød, Kirsten Jensen var glad for at se så mange kommuner repræsenteret ved mødet.


“For 20 år siden var der stor politisk interesse for energi og klima. Og nu lader det til, at interessen igen er blevet skærpet efter lang tids dødvande. Det glæder mig meget”, siger hun og fortsætter:


“Vi er på nuværende tidspunkt ikke partnere i Gate 21, men efter borgmesterforum, har vi inviteret organisationen på besøg for at fortælle mere om samarbejdsformen, så vores administration kan få indblik i, hvordan Gate 21 kan hjælpe kommunerne med at stå sammen om klimaindsatsen.”


Ifølge direktør Jacob Lundgaard er etableringen af borgmesterforum et vigtigt skridt i Gate 21’s udvikling.


“Vi samarbejder allerede tæt med vores 9 partnerkommuner, og en række flere er på vej. Men da vores projekter tager udgangspunkt i kommunernes fælles muligheder på klima- og energiområdet, er det helt essentielt, at vi også er i dialog med andre kommuner. Samarbejde på tværs af kommunegrænserne er vores fundament, udtaler han.


Læs mere om borgmesterforum her.