af | maj 10, 2017

Sammen med Dansk Byplanlaboratorium, State of Green og City Pack overtager Gate 21 stafetten for at drive det danske Smart City-netværk videre efter, at Erhvervsstyrelsen i samarbejde med Martin Brynskov fra Aarhus Universitet i en årrække har drevet netværket.

”Vi ser alle en stor værdi i samarbejdet, og vi har fælles ambitioner om at styrke netværkets potentiale på lokalt, nationalt og internationalt niveau. Derfor giver det super god mening, at netop vores fire organisationer driver netværket videre,” siger Lone Kelstrup, programleder for Smart City i Gate 21.

 

Nye kræfter til netværk

Erhvervsstyrelsen ser fortsat netværket som et vigtigt forum og er tilfredse med det nye organisering af samarbejdet bag netværket.

”I Erhvervsstyrelsen er vi meget glade for, at gode kræfter vil drible videre med netværket. Netværket er et vigtigt forum for hverdagens eksperter til at udveksle de gode erfaringer inden for Smart City på tværs af hele Danmark,” udtaler Annette Østergaard Jørgensen, teamleder i Erhvervsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Også initiativtageren og den hidtidige koordinator af netværket, Martin Brynskov, mener, at den nye konstellation giver værdi for netværket.

“Det danske Smart City-netværk er nu efter fire år modnet og klar til at blive videreført af nye kræfter, som bliver samlet i et innovativt og solidt konsortium. Den danske tilgang til Smart Cities er unik i forhold til resten af verden, og netværket giver en platform for at understøtte og videreudvikle det. Jeg ser frem til fortsat at følge netværket, for det er et afgørende element i digitaliseringen af hele Danmark,” udtaler Martin Brynskov, lektor ved Aarhus Universitet i en pressemeddelelse fra Erhvervsstyrelsen.

Netværket vil blive drevet i samme ånd som hidtil med fire årlige netværksmøder. Næste møde afholdes den 31. august 2017 under temaet: ”Hvordan afsætter vi bedst Smart City løsninger til udlandet?” med State of Green som vært.

Mere information
Lone Kelstrup, programleder for Smart City
lone.kelstrup@gate21.dk – telefon: +45 2521 8052