af | jul 12, 2016

Se lyset i virtual reality. Softwaren DOLL RealSite tilbydes nu gratis til landets kommuner. Det betyder, at kommunerne, allerede inden de beslutter sig for udendørs belysning, kan se armaturer i et realistisk og interaktivt virtuelt miljø.

I juli 2016 bliver det muligt for alle landets kommuner at bruge det virtuelle program DOLL RealSite ganske gratis. Her kan de opleve armaturer fra tre forskellige leverandører indsat i et virtuelt miljø. Det virtuelle miljø er en kopi af DOLL Living Lab-området, som ligger i Albertslund Kommune. Én kommune, der allerede har fået øjnene op for værktøjet er Fredensborg:

“Efter at have oplevet DOLL RealSite står det klart for os, at det er en løsning, som kan bidrage signifikant til at udarbejde vores belysningsplan – både til at tage beslutninger om valg af armaturer og opsætning, men også til kommunikation mellem os og vores rådgivere, borgerne og andre stakeholders i projektet. Vi ser frem til at få adgang til værktøjet og det digitale katalog med lamper,” siger borgmester i Fredensborg Thomas Lykke Pedersen.

 

Flere armaturer og producenter

Utopian City Scape, som har udviklet softwaren i samarbejde med DOLL Virtual Lab, håber på, at softwaren snart kan tilbyde kommunerne langt flere armaturer fra flere producenter.

”Når vi nu går i luften og tilbyder DOLL RealSite til kommunerne, er det fordi, de har efterspurgt et værktøj som dette. Vi satser på, at langt flere producenter kan se værdien i produktet og ønsker at vise deres egne armaturer virtuelt,” siger Martin Haubo Dyhrberg, Commercial Manager hos Utopian City Scape.

Han fortæller også, at DOLL RealSite indeholder et ’heat-map’, hvor man via farver kan se, hvor der er mest lys på de virtuelle veje. Samtidig kan kommunen selv fjerne og placere lamperne i hele miljøet – og på den måde teste og diskutere forskellige opsætninger på vejene. Mod betaling har kommunerne også muligheden for at få lagt et udsnit af deres egen bys veje og pladser ind i softwaren.

Se en video om DOLL RealSite her.

Både store og mindre virksomheder har allerede har set lyset og værdien i DOLL RealSite. Lige nu ’udstiller’ Philips Lighting, Delux Denmark og Focus Lighting hver tre armaturer i softwaren.

 

Unik oplevelse for kommunerne

”Det vigtigste, DOLL RealSite kan skabe, er en inspirerende og unik kundeoplevelse gennem virtual reality. Kunderne kan selv se og opleve forskellig belysning og produkter og få en interaktiv oplevelse, som jeg tror, de vil sætte pris på. Jeg kan godt lide, at det sker på kundens præmisser – kunden kan få en reel mulighed for at se og afprøve forskellige belysningsløsninger, og hvordan det vil se ud i en by,” siger Astrid Simonsen Joos, CEO Philips Lighting, Nordics.

DOLL RealSite kan opleves både i 3D på computer og i virtual reality med de karakteristiske store briller og et joystick. Alle kan få virtual reality oplevelsen i HTC Vive og Oculus Rift enten hos DTU på DOLL Virtual Lab, hos Utopian City Scape eller hos DOLL Living Lab. 3D-oplevelsen kan kommunerne selv få på computerskærmen hjemme på kontoret. Den oplevelse, synes også Delux Denmark, er unik:

”Vi kan bruge DOLL RealSite til at trække kunder til og give dem en helt ny oplevelse. På den måde kan vi fortælle en ny historie om vores produkter, og de kan se produkterne i 3D – ikke bare på et fladt stykke papir,” siger Michael Dyrløv Madsen, ejer af Delux Denmark, som er en mindre dansk virksomhed, der har agenturet på 4-5 udenlandske leverandørers udendørs belysning.

 

Virtuelt værktøj er også et beslutningsværktøj

En af fordelene ved DOLL RealSite er, at kommunerne langt tidligere i processen kan tage diskussioner med rådgivere, producenter og borgere om beslutningen om ny udendørsbelysning. Det er også muligt, at indsnævre feltet af udbydere hurtigere, når kommunen ser udvalget interaktivt.

”For at gøre DOLL RealSite endnu mere attraktivt arbejder vi på, at udvide antallet af lamper og oplevelser vi kan give. En virtuel platform for lys har stort potentiale, og vi har åbnet for, at alle i branchen og i DOLL-regi kan være med – og for kommunerne er det altså et gratis redskab til kommunikation og beslutningstagning,” siger Martin Haubo Dyhrberg, Utopian City Scape.

 

Kommuner

Sign-up til DOLL RealSite her. Scroll lidt ned på siden.

For opleve DOLL RealSite i 3D og virtual reality kontakt:
Martin Haubo Dyhrberg – mhd@ucs3d.com

Producenter

For at blive en del af DOLL RealSite skal producenter og leverandører henvende sig til:
Martin Haubo Dyhrberg – mhd@ucs3d.com