Små og mellemstore virksomheder får mulighed for at skabe konkurrencefordele og fremtidssikre virksomheden. I løbet af de næste par år får flere end 400 virksomheder støtte til at udvikle deres forretning i en mere bæredygtig og cirkulær retning.

Digitalisering som løftestang i den grønne forretningsmodel

I projektet Grøn Cirkulær Omstilling får 400 små og mellemstore virksomheder landet over mulighed for at udvikle cirkulære forretningsmodeller.

En virksomhed kan omstille sig fra lineær til cirkulær forretning ved for eksempel at designe, producere eller sælge produkter som:

 • Holder længere
 • Er lette at reparere og renovere
 • Kan skilles ad, så materialer kan genanvendes
 • Lejes ud i stedet for at blive solgt
 • Består af organiske/fornybare
  materialer

90.000 kroner til grøn forretning

En virksomhed, der deltager i projektet, kan få op til 90.000 kroner til sin grønne forretningsudvikling, og vil derudover få:

 • En konkret plan for, hvordan din virksomhed kan arbejde mere cirkulært
 • Udvikling af nye forretningsmæssige potentialer
 • Konkurrencemæssige fordele og forberedelse til fremtidens krav om bæredygtighed
 • Professionel branchekyndig konsulentydelse som ser på virksomhedens ressourceanvendelse med nye øjne

 

Hvad kræver det at deltage?

 • Forløbet er gratis, du skal blot investere tid. Virksomheder bruger i gennemsnit 400 timer på et forløb afhængig af virksomhedens behov.
 • Din virksomhed skal være i kategorien små og mellemstore virksomheder (SMV) med højst 250 medarbejdere og en omsætning på maksimalt 50 millioner euro. Virksomheden skal være en selvstændig SMV og må ikke indgå eller være ejet af en stor virksomhed.
 • Ledelsen skal have mod på at udvikle jeres produkt eller produktion til at blive mere cirkulær. Projektets primære målgruppe er SMV’er, som ikke har deltaget i lignende udviklingsprojekter.

 

Datadrevet cirkulær forretningsudvikling

Som en del af projektet Grøn Cirkulær Omstilling (GCO) kan du deltage i et skræddersyet forløb om digitalisering, hvor du får mulighed for at udforske og arbejde med en datadreven, digital løsning. Sammen indkredser vi dine muligheder og tilpasser forløbet, så det passer til din virksomhed.

Læs mere i præsentationen herunder eller download den her

 

 

KONTAKT

Programleder
Line Bech  

line.bech@gate21.dk

KONTAKT

Projektleder
Sara Bach  

sara.bach@gate21.dk

Få mere viden om projektets tilbud

Grøn Cirkulær Omstilling er et nationalt projekt som bredt og på tværs af industrier udvikler og implementerer grønne og cirkulære forretningsmodeller i danske små og mellemstore virksomheder.

Du kan downloade en brochure her, hvor du kan læse meget mere om projektet og dets tilbud.

Hent brochuren her

CASES

Partneren 

Servicevirksomheden Partneren har udviklet et beregningsværktøj til at analysere klima- og miljøpåvirkningen og strikke grønnere rengøringsløsninger sammen. Den data vil Partneren formidle til deres kunder på en visuel måde, der gør dataen lettere forståelig og det grønne valg lettere at træffe. Det har de arbejdet med i et designsprint faciliteret af Gate 21.

 

 

Rehaps

Mange brugte hjælpemidler står og samler støv på depoter. En ny digital platform skal gøre det nemmere for kommunerne at få hjælpemidlerne ud i de hjem, hvor der er behov for dem. Gennem et designsprint, faciliteret af Gate 21, har virksomheden Rehaps, der står bag platformen, fået indsigt i kommunernes behov og udfordringer.

 

 

Salling Autogenbrug

Højere afsætning af restmaterialer skal gøre Salling Autogenbrug til Danmarks grønneste autoophug

I efteråret 2021 har Salling Autogenbrug indgået i et designsprint med fokus på digitale cirkulære forretningsmodeller sammen med Gate 21 og Alexandra Instituttet. Forløbet har haft fokus på lagersystem og hvordan data og digitalisering kan systematisere og overskueliggøre restmaterialer.

 

Lobe

Lobe vender bøtten på hovedet for at kickstarte den cirkulære omstilling

I Lobe Malerfirma står bæredygtighed og cirkulær økonomi højt på dagsordenen. Derfor har de sat fokus på at effektivisere deres brug af materialer og reducere energiforbruget generelt i virksomheden.