De gode råd til grønnere transport var på dagsordenen, da Carbon 20 i samarbejde med Albertslund og Ballerup Kommune inviterede til inspirationsmøde d. 27. september om mulighederne for at reducere klimabelastningen og spare penge ved smarte transportløsninger.


 


Ballerup Kommunes borgmester, Jesper Würtzen, understregede i sin velkomst nødvendigheden af, at vi alle bidrager til at nedsætte CO2-udledningen fra transporten:


 


“Ved at tage fat i transporten er vi med til at gøre noget ved en af de store CO2-syndere i Danmark. Det er nemlig sådan, at størstedelen af  energiforbruget i transportsektoren dækkes af fossile brændstoffer. Og CO2-udledningen fra transport udgør hele 30 % af Danmarks samlede CO2-udledning,” sagde Jesper Würtzen.


 


Både virksomheder og kommuner deltog i arrangementet, der fandt sted på Ballerup Rådhus, hvor de kunne høre om andre virksomheders erfaringer med grøn omstilling af deres transport og møde leverandører af grønne transportløsninger.


 


PostNord investerer grønt
Søren Boas fra PostNord fortalte, at PostNords grønne investeringer har medført en meget stor årlig besparelse. Han betonede vigtigheden af, at medarbejderne støtter op om initiativerne og bidrager med deres gode idéer. For at sikre medarbejdernes engagement arrangerer PostNord blandt andet ´eco-rallies´, hvor virksomhedens mest bæredygtige chauffør kåres.


 Søren Boas fra PostNord fortæller om deres klimastrategi


 


Leverandørerne viste løsninger frem
Carbon 20 havde inviteret en række leverandører af grønne transportløsninger, som deltagerne havde mulighed for at diskutere deres specifikke transportbehov med, og snakken gik lystigt på standene.


 


Her kunne de blandt andet høre om, hvordan man kan spare op til 20 % på brændstofforbruget alene ved at ændre kørestil, og at et GPS-baseret system til miljøvenlig ruteplanlægning tjener sig selv hjem på få måneder.


  


Efter mødet var der mulighed for at prøve en tur i en elbil.


 Elbilerne fra Clever og Better Place


Du kan finde Søren Boas fra Post Nords præsentation her.


Peter Westh fra DHLs præsentation kan du se her.


Links til produktudbyderne, der deltog:


Autolog
Autotracking
Better Place
Clever
CO2-guide
Dyrgaards Køreskole
GPS Location
Green Mobility
Klimakompasset
Tetrasoft