11 virksomheder kan spare 595 tons CO2 på grøn transport

by | okt 3, 2018

Henover sommeren har 11 Bæredygtig Bundlinje-virksomheder fået vurderet deres vognpark og samarbejdet med rådgiveren Fremsyn om grønnere alternativer til deres nuværende vognparker. I alt er der blevet kigget på 172 dieselbiler fra både håndværker-, vaskeri- og cateringvirksomheder.

Store besparelser fundet på både el- og biogasbiler

Samlet set kan de 11 virksomheders vognparker give en CO2-reduktion på 595 tons CO2 svarende til 7843 GJ, hvis deres nuværende vognparker skiftes til grønnere alternativer. Per virksomheder er det i gennemsnit 54 tons CO2.

I syv ud af de 11 virksomheder er det mest rentabelt at skifte til el, mens de sidste tre virksomheder anbefales at skifte til biogas. Rådgiverne har ikke blot kigget på selve vognparken, de har også vurderet om bilerne kan blive repareret eller tankes anderledes, så de kan spare brændstof.

Grønt samarbejde om bedre transport

Nordic Transport & Logistics er en af de virksomheder der har fået vurderet deres vognpark. Virksomheden transporterer varer for Aarstiderne og sammen arbejder de for en grønnere distribution. I projektet har Nordic Transport & Logistics fået vurderet deres vognpark og IT-system til ruteplanlægning.

”Det har været interessant at få et overblik over de muligheder, der er på markedet i dag – både i forhold til at spare kroner og øre og CO2. Bæredygtig Bundlinje gav os input til at komme videre, og det er en god start på vores rejse mod en 100 procent bæredygtig forretningsmodel.”, fortæller Mohammad Ali Al-Karagholi, administrerende direktør hos Nordic Transport & Logistics.

Samarbejdspartneren Aarstiderne er enig:

”Vi har været glade for at samarbejde med Bæredygtig Bundlinje. Det har givet os og Nordic Transport input til at blive skarpere på vores samarbejde og en fremtidig strategi for bæredygtig levering af vores måltidskasser,” siger Svend Daverkosen, miljøchef hos Aarstiderne.

Er du interesseret i at få vurderet din vognpark? Så kan du kontakte projektleder Lise-Lotte Schmidt-Kallesøe på lft@gate21.dk