KONTAKT

Programleder
Line Bech

line.bech@gate21.dk

Cirkulær Økonomi & Ressourcer

Verdens 7,7 milliarder mennesker bruger hvert år langt flere ressourcer, end kloden kan nå at genskabe. Hvis alle levede og forbrugte, som vi gør i Danmark, ville vi have brug for hele fire jordkloder. Danmark er i dag et af de lande i EU, der producerer allermest affald. Og næsten halvdelen af vores klimabelastning stammer fra vores produkter og materialer.

Sammen skal vi skabe et affaldsfrit samfund og bevæge os fra forbrænding over genanvendelse til genbrug. Vi skal designe vores produkter, så de holder længere, lettere kan skilles ad og repareres, og vi skal forbruge smartere. Vi har brug for en cirkulær omstilling, men det kræver systemiske ændringer, nye samarbejdsformer i hele værdikæden og nye forretningsmodeller. Her spiller kommunerne og regionerne i partnerskaber med virksomheder og videnspartnere en helt afgørende rolle.

Kommunerne er ved at opbygge erfaringer med cirkulær økonomi. Det sker eksempelvis inden for cirkulære indkøb, industrielle symbioser, bioøkonomi, cirkulært byggeri og deleøkonomi. Indsatserne har potentiale til at blive videreudviklet, konsolideret og skaleret.

 

Se vores projekter her:

CIRKULÆR ØKONOMI: SÅDAN LYKKES VI MED DEN GRØNNE OMSTILLING

Vi skal sige farvel til brug og smid væk-samfundet og byde velkommen til en cirkulær økonomi, hvor vi ­designer produkter til at bevare deres værdi.

BÆREDYGTIG BUNDLINJE LIVE

Publikationen viser, hvordan og hvor der for små og mellemstore virksomheder er muligheder for at få udviklet en cirkulær forretningsplan, der kan forbedre deres energi- og ressourceeffektivitet, konkurrenceevne og derved bundlinje. Foruden resultater og guides møder du i publikationen en lang række af de virksomheder, der har deltaget i projektet.

CIRKULÆR FORRETNINGSUDVIKLING

Hvordan kommer man som lille eller mellemstor virksomhed i gang med den cirkulære omstilling? Lad dig inspirere af andre virksomheders cirkulære forretningsudvikling og få gode råd til hvordan du kommer med på rejsen.