SMARTE BYER & BYGNINGER
En væsentlig del af den energi, vi bruger, anvendes til el, vand og varme bygninger og til drift af byer. Energirenovering, effektivisering og fleksibelt energiforbrug er nødvendige tiltag for at nå klimamålene. At mindske vores energiforbrug vil også reducere behovet for ny infrastruktur til vedvarende energi og vil lette omstillingen til et CO2-neutralt samfund.
Udvikling og udbredelse af databaserede løsninger spiller en central rolle i at koble bygninger og energisystemet, samt i effektiv anvendelse af energien i den enkelte bygning. Databaserede løsninger kan også hjælpe byerne med at energi- og ressourceeffektivisere. Dataværktøjer, der håndterer store datamængder på tværs af sektorer, giver ny viden om mobilitet, anvendelse af arealer og ressourceforbrug. Derfor er data vigtige for fremtidens klimavenlige byplanlægning. Databaserede løsninger kan bidrage væsentligt til C02-neutral drift af byer, eksempelvis ved effektiv styring af lys, affaldsafhentning, vedligeholdelse af grønne områder, klimatilpasning og til fremme af cykling og elbiler.
Kommuner har adgang til store mængder data. De er bygningsejere og er ansvarlige for at sikre udvikling og drift af byen. Vi gør kommunerne i stand til at energirenovere og effektivisere i bygninger og boliger. Vi understøtter innovation, test og implementering af databaserede løsninger, der fremmer bæredygtig planlægning og drift af bygninger og byer. Vi har fokus på kommunen som myndighed, men også der, hvor kommuner faciliterer partnerskaber med nøgleaktører eller skal samarbejde med borgerne om at nå i mål. Vi arbejder i partnerskaber med vidensorganisationer, virksomheder, interesseorganisationer, centrale myndigheder og fonde.
Læs vores nye blog her, skrevet af partnere, der arbejder med smarte byer og bygninger
Vores nuværende projekter
GENNEMFØRTE PROJEKTER
BLOG - Data og digitalisering er helt afgørende for vores grønne omstilling
På bloggen kan du holde dig opdateret på den nyeste viden fra vores projekters og partneres arbejde med data og digitalisering og de muligheder og udfordringer, som det giver.
MED VIDEN SKAL NYE BYOMRÅDER BYGGES
Data kan give os ny indsigt, så vi kan planlægge byområder på en langt mere bæredygtig måde end i dag. Det danner grundlaget for et nyetableret netværk af kommuner: Fællesskab for dynamiske by-data.
Indlæg med Lise Søderberg i ByPlanBlog
TONSVIS AF DATA - MEN KUN RINGE GRAD AF FORSTÅELSE
I dag er det nemt og enkelt at trække forbrugs- og adfærdsdata ud af vores bygninger. Den helt store udfordring er til gengæld at formidle dem på en forståelig måde til de, der rent faktisk skal bruge dem.
Interview med Lone Kelstrup i Berlingske.
35.200 FLERE SMARTE JOB
Denne analyse, der er udarbejdet af DAMVAD Analytics, viser, at beskæftigelsen inden for Smart City i Danmark i dag er 17.600 årsværk, og allerede i 2025 kan Smart City udgøre op mod 52.800 fuldtidsstillinger i Danmark. Det er et potentiale på 35.200 flere smarte arbejdspladser på seks år.