Dynamisk data og dynamisk organisering følges ad i det jyske

​ Som afslutning på projektet Sikker og Anvendt Data og opstarten på Fællesskab for Dynamiske Data  var nøglepersoner fra de sjællandske kommuner i midten af august på besøg i Aarhus for at udveksle erfaringer, netværke og kigge fremad sammen.   Af Morten K....
Hvorfor sensorer i kommunale køleskabe er en god ide

Hvorfor sensorer i kommunale køleskabe er en god ide

Danny Morck Jensen, GIS, IoT og Data, Ballerup Kommune Som i mange andre kommuner har vi i Ballerup Kommune et centralt køkken. Det er herfra vi laver og leverer mad til skoler og plejehjem i kommunen. Med et storkøkken, følger der en masse regler, kontroller og...

Internettet – klimasynder eller livline?

Internettet – klimasynder eller livline?

Professor Leif Katsuo Oxenløwe, DTU, forklarer det stigende energiforbruget med et voksende brug af internet – og om det er en klimasynder eller livline.

Kom med bag om Ballerups IoT-økosystem

Kom med bag om Ballerups IoT-økosystem

Kom med ind i maskinrummet og se, hvordan Ballerup Kommune afprøver forskellige åbne IoT-løsninger til at overføre, behandle og tilgængeliggøre data. Du følger med fra sensor ind gennem gateway, netværksserver og analyseværktøj.

Fra god mavefornemmelse til kvalificerede beslutninger

Fra god mavefornemmelse til kvalificerede beslutninger

Ved brug af et nyudviklet screeningværktøj kan du få identificeret og visualiseret de potentielle gevinster i dit næste udviklingsprojekt. Værktøjet er udviklet af Gate 21, Teknologisk Institut og en række kommuner som savnede en metode til at kvalificere kommunale projekter.

Fem fejl ved den kommunale sensor

Fem fejl ved den kommunale sensor

“Vi har brug for at sensorer, der sidder i skoler, er kedelige og grå. De skal udstråle kommunal 80’er-stemning, så de kan få lov at sidde i fred,” siger Morten Koed Rasmussen. Med udgangspunkt i den kommunale virkelighed inden for IoT-området giver han her sine bud på fem fejl ved den kommunale sensor.

IoT-sensorer i en kommunal virkelighed

IoT-sensorer i en kommunal virkelighed

Hvordan går det egentlig med brugen af IoT-sensorer i kommunerne? En ting er, om teknologierne er klar til brug. En anden er, om vi som organisation er klar til at dele vores gode og dårlige erfaringer, så andre kan få glæde af dem.

Smarte Byer & Bygninger-blog

Dette er en blog om vores partneres hverdag med digitaliseringsarbejdet og om de udfordringer og muligheder, som det giver.

Data og digitalisering er helt afgørende for vores grønne omstilling. Når vi skal omstille til cirkulær økonomi, vedvarende energi og nye mobilitetsløsninger er det afgørende, hvem der ejer data, og hvordan vi deler og sikrer data. Derfor spiller kommuner og regioner en vigtig rolle – både som indkøbere af bæredygtige, digitale løsninger, men også som ejere af data.