Foto: www.luciassociation.org 
 
Af Katrine Dahl Clement, Albertslund Kommune
 
Konferencens fokus vil ligge på de mange muligheder, der er for offentlig-private innovationsprojekter inden for belysning i byer og på de nye teknologier, der kan hjælpe verdens byer til at blive mere grønne og intelligente i fremtiden – smart cities – og som blandt andet vil kunne testes i DOLL’s nye Living Lab i Hersted Industripark, Albertslund. 
 
På programmet er således oplæg om Albertslund og Københavns lysstrategier – herunder Albertslunds hjemtagning af lysområdet fra DONG og overgangen til LED-belysning i København med den igangværende udskiftning af over 20.000 lyspunkter. Der vil også være oplæg om den særlige tilgang til belysning, vi har i Norden (Nordisk Lys), ligesom deltagerne skal høre, hvordan den visionære ide om at skabe en ringby (Loop City), fra Lundtofte i nord til Avedøre Holme i Syd, er blevet fortolket af arkitektgruppen BIG.
 
DOLL’s har en unik rolle i ’City under Microscope’
DOLL kommer til at indtage en særlig rolle i programmet. Den officielle internationale åbning af DOLL’s Living Lab den 18. september indgår som et selvstændigt programpunkt i konferencen. Gennem ekskursioner vil deltagerne få lejlighed til at se DOLL’s forskellige laboratorier, herunder Living Lab, og dermed få et godt indtryk af, hvad der i fremtiden vil blive Nordeuropas førende testcenter for innovativ belysning og smart city-applikationer.
 
Konferencen ’City under Microscope’ er en del af LUCI-netværket
Konferencen foregår indenfor rammerne af LUCI (Lighting Urban City International) – et netværk mellem over 60 forskellige byer spredt ud over fire kontinenter. Udover byer har LUCI også en lang række associerede medlemmer, der alle har lys som speciale. 
 
Formålet med LUCI er, at byer gennem blandt andet netværk og best practices øger deres viden om, hvordan lys kan være med til at løse nogle af de udfordringer, byer står over for i fremtiden. Centralt for dette arbejde er konferencen City Under Microscope. Her udpeges der to gange årligt en værtsby til at afholde en konference, hvor den udpegede by deler ud af sin viden om og sin tilgang til belysning. Og i år har man altså peget på Albertslund og København!
 
For yderligere information om konferencen kontakt Katja Sponholtz på katja.sponholtz@albertslund.dk