”Jeg er så glad for, at jeg har vundet elcyklen. Min rækkevidde bliver  meget større. Jeg kan se, at cyklen kan køre 170 kilometer på en opladning. Så kan jeg også cykle, når jeg skal ud til møder og seminarer,” siger Annelise Weng glad, da hun får overrakt elcyklen og titlen som Årets mobilist 2013, netop som hun er på kursus i Hvidovre. Til daglig er hun Skoleleder på Egelundskolen i Albertslund.

Annelise Weng blev vinder i Formel M’s kampagne Skift Gear med en skøn beskrivelse af, hvordan hun er mobilist – og ofte sparer 10 minutter, når hun tager cyklen fremfor bilen på grund af trængsel.


”Annelise beskriver på fornemste vis, hvordan hun varierer sin transport mellem cyklen og bilen. Hun bruger især bilen rundt til møder i byen, og når vejret er dårligt. Ellers bruger hun cyklen. Vi synes Annelise er indbegrebet af en mobilist, der varierer sin transport efter behov,” forklarer Anna Thormann, projektleder i Formel M.

Flere gaver med ”på vejen”
Et andet kendetegn ved mobilister er, at de får andet ud af transporttiden end blot transport. Annelise Weng beskrev levende, hvordan hun føler, at cykelturen ofte er en gave:

"Turen til eller fra arbejde bliver ofte suppleret med en lille omvej gennem Vestskoven – bare for nydelsens skyld. Det bringer fantastiske naturoplevelser lige fra forskellige fugleiagttagelser, over to egern i leg i træerne, til en grævling en morgen på skovstien. Det er en gave at få sådanne oplevelser med "på vejen."

Med elcyklen håber Annelise Weng at få endnu flere naturoplevelser.

Ingen undskyldning
”Vi har i flere mindre forsøgsprojekter set, at elcyklen er god til at lokke bilister ud af bilen og over på cyklen – også på lidt længere strækninger. Det er en af årsagerne til, at vi valgte en elcykel som gevinst i Skift Gear konkurrencen,” forklarer Anna Thormann Og Annelise Weng ser da også muligheden for at skifte endnu flere bilture ud med cykelture:

”Når det er en elcykel, så bliver man jo ikke svedig, og så er der ingen undskyldning for ikke at cykle,” fortæller hun og supplerer med, at hun nu også vil cykle til møder og seminarer i byen. 

>

”Synes godt om” Skift Gear kampagnens facebookside her.


Af Lene Ulsted Carlsen