Carbon 20 award’en går til en virksomhed, der er kommet godt i gang med indsatsen for at nedsætte sin CO2-udledning ved at have implementeret konkrete og relevante tiltag, samt har en plan for virksomhedens fremtidige indsats.

Uddelingen foregår på Copenhagen Creative Summit fredag den 5. oktober ved en stor ceremoni.:

De nominerede er:  • Interxion. Interxion er en førende europæisk leverandør af cloud- og operatørneutrale datacentre. Interxion har gennemført en række initiativer for at nedsætte deres CO2-udledning såsom at bruge grøn strøm og reorganisere hele deres infrastruktur på serverkøling, der er delvist lagt om til frikøling.

  • Schneider Electric. Schneider Electric er en global specialist i energioptimering og -styring. Schneider Electric har reduceret deres elforbrug med næsten 30 % siden 2010 blandt andet ved at eliminere alt unødigt standbyforbrug og ved at involvere medarbejderne i at finde nye besparelser.

  • Stjerne-Chrom A/S. Stjerne-Chrom er en overfladebehandlingsvirksomhed. Stjerne-Chrom har formået at gøre sig fri af branchens dårlige miljømæssige ry ved at gennemføre en række gennemgribende tiltag såsom et solcelleanlæg og et nyt proceskøleanlæg med frikøl.

De nominerede ønskes held og lykke. Carbon 20 projektet ser frem til at kåre årets Carbon 20 virksomhed.