Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Studietur: Når droner bliver autonome og kan transportere din blodprøve til hospitalet

16. september // 10:00 - 15:30

Free

Gate 21 og droneekspert Holo inviterer dig til en 1-dags studietur til Odense, hvor Holo er i fuld gang med at teste, hvordan man kan anvende avanceret droneteknologi til at transportere blodprøver mellem Ærø og Odense Universitetshospital. Projektet heder Sundhedsdroner, og er et af de allerførste som har fået tilladelse til at foretage testflyvninger med fjernstyrede droner (BVLOS) i et delt luftrum med andre fartøjer. På studieturen vil du blive klogere på konceptet Urban Air Mobility (UAM) – anvendelsen af droner til transport af mennesker og gods i byområder. Du vil høre om de nyeste teknologier på området, deltage i en testflyvning og så vil vi dykke ned i de erfaringer man indtil nu har gjort sig med avanceret droneteknologi i sundhedsdrone projektet.

Studieturen henvender sig til dig der arbejder med eller interesserer dig for brugen af droner i kommunalt arbejde, samt sundhedspersonale med interesse for hospital@home konceptet.

TILMELDING ER NU LUKKET

Hvorfor autonome droner?

Droner er blevet spået til at være en revolutionerende teknologi indenfor logistik og overvågning. Men indtil for nyligt, så har alle aktiviteter med droner været afhængige af, at en medarbejder nede på jorden styrede dronen. Ny teknologi og lovgivning giver mulighed for at sende en drone afsted uden den sædvanlige droneobservatør. Teknologen hedder ’Beyond visual line of sight’ (BVLOS) og betyder, at man kan sende en drone ud på en flyverute, uden at der fysisk skal rende en person rundt nede på jorden og holde øje med dronen.

Det åbner op for nye anvendelsesmuligheder, når man kan sende en autonom drone afsted til at tjekke vejnettet for revner i asfalten eller sende kræftmedicin ud til borgere i hjemmet. Det koster langt mindre at sende en drone afsted, end en mand i en bil, og i sundhedssektoren vil man kunne tilbyde hurtigere og bedre behandling for patienterne og reducere omkostningerne ved behandlingen både i og udenfor sundhedssektoren.

Program

08:00 Transport med bus til Odense
Afgang fra Hillerød station kl. 8:00 (mød op 7:75)
Afgang fra Høje Taastrup station kl. 8:45 (mød op 8:30)
10:30  Velkomst og kaffe
11:00 Introduktion til Urban Air Mobility (UAM)
Droner til transport af mennesker og gods i byområder
11:30 Erfaringer fra Sundhedsdrone-projektet
12:15 Frokost
13:00 Introduktion til teknologierne bag avanceret droneflyvning og BVLOS
14:00 Drone testflyvning på Odense Universitetshospital
Testflyvning af fjernstyrede droner i et delt luftrum med andre fartøjer.
15:00 Opsamling og tak for i dag
15:30-
18.30
Transport med bus retur
Ankomst til Høje Taastrup station ca. kl. 17:30
Ankomst i Hillerød station ca. kl. 18:30

Praktisk Information

Tidspunkt
Som udgangspunkt vil studieturen blive afholdt torsdag d. 16. september 2021. I tilfælde af at vejret er dårligt og testflyvningen bliver aflyst udskydes studieturen til torsdag d. 30. september 2021, så reserver begge datoer i din kalender. Udskydning af studieturen meldes ud senest d. 13. september.

Transport
Ved tilmelding kan du kan tilvælge bustransport med opsamling og afsætning i Hillerød og Høje-Taastrup.

Location
Vi skal være hos Holo i Odense Lufthavn, Hans Christian Andersen Airport.

Pladsbegrænsning
Der er pladsbegrænsning på turen på 20 personer.

Kontaktpersoner
Karolina Huss
Senior Project Manager
karolina.huss@gate21.dk
(+45) 4274 7143

Mathias Vinter
Head of Holo Air
mavi@letsholo.com
(+45) 2125 93

Details

Date:
16. september
Time:
10:00 - 15:30
Cost:
Free