Loading Events

« All Events

 • This event has passed.

Brug byggeri og bygninger til at nå klimamålene

28. maj // 13:00 - 15:30

Byggeriet er ikke til at komme uden om, når det handler om, hvad der skal til for at nå Parisaftalens klimamål.
Der er enorme potentialer for at spare energi og CO2 i byggeriet og bygninger. Det kræver en helhedsorienteret tilgang, hvor der både arbejdes på at reducere bygningernes klimaaftryk i form af indlejret energi i materialerne, og at vælge de data- og energiløsninger, der nedbringer klimabelastningen ved drift af bygninger.

Mange kommuner står lige nu overfor at skulle udvikle nye klimaplaner, og det er en oplagt mulighed for at sætte gang i den innovationskraft, som ligger i feltet mellem offentlig efterspørgsel og krav, udviklingen af løsninger hos virksomhederne og ny viden hos forsknings- og vidensinstitutioner.

Netop samarbejdet mellem kommuner, private virksomheder og vidensinstitutioner om innovative løsninger i byggeriet og bygninger sætter vi fokus på, når

Gate 21 og WE BUILD DENMARK inviterer til et fagligt arrangement fredag den 28. maj, klokken 13.00-15.30

På dagen fejrer vi samtidig åbningen af WE BUILD DENMARK’s afdeling i Ressource City i Næstved, hvor Gate 21 også får kontorplads.

LUKKET FOR TILMELDING

 

På dagen vil du

 • Få mulighed for at komme med input til, hvilke konkrete indsatser Gate 21 og WE BUILD DENMARK skal gå videre med for at understøtte din organisations arbejde med den grønne omstilling indenfor byggeriet
 • Få inspiration fra cases og eksisterende løsninger fra byggeriet
 • Høre oplæg om, hvordan vi kan indfri potentialerne i byggeriet indenfor en bæredygtig omstilling.
 • Være med til at udvikle nye ideer i breakout-sessioner indenfor et selvvalgt tema

 

Program for dagen

Velkomst og officiel åbning af WE BUILD DENMARK i RessourceCity
Carsten Rasmussen (S), borgmester i Næstved og Martin Manthorpe, direktør for Strategi, Forretningsudvikling og Public Affairs i NCC, bestyrelsesformand i WE BUILD DENMARK og næstformand i Gate 21​

Stærkt samarbejde mellem private og offentlige skal indfri byggeriets potentialer i den grønne omstilling – sådan samarbejder WE BUILD DENMARK og Gate 21 om at få hele værdikæden med
Christina Melvang, adm. direktør i WE BUILD DENMARK og Poul Erik Lauridsen, direktør i Gate 21

Bygninger i balance med planeten: En ny tilgang til bygninger og byggeri
Lasse Lind, arkitekt og partner GXN​

Bygningers rolle i klimakampen. Hvad er potentialerne?
Nikolaj Haaning, afdelingsleder, Bæredygtighed, Indeklima og Commissioning, Rambøll

Intro til break-out sessions: Hvad er de næste fælleskommunale tiltag vi skal tage?
Poul Erik Lauridsen, direktør i Gate 21​

BREAKOUT-SESSIONS
Læs beskrivelser længere nede og vælg en ved tilmelding

Opsamling på deltagernes anbefalinger og mulighed for at engagere sig i nye projekter i Gate 21 og WBDK
Christina Melvang, adm. direktør i WBDK og Poul Erik Lauridsen, direktør i Gate 21

 

Ideudvikling

Ved tilmelding skal du vælge, hvilken af følgende breakout-sessioner, du vil deltage i:

 1. Hvordan kommer vi i gang med at indfri klimapotentialerne i cirkulært byggeri?
  Værter: Christina Graan Myrdal, udviklingschef for bæredygtigt og cirkulært byggeri i WBDK og Mette Marie Nielsen, seniorprojektleder i Gate 21​​Her får du konkret inspiration til, hvordan din organisation kan fremme cirkulært byggeri i både strategi og handling. Du bliver inspireret til, hvordan du kan række ud, så samarbejdet mellem private og offentlige fører til et stærkt marked for cirkulære løsninger. Sidst men ikke mindst, får du en unik mulighed for at give dine indspark til, hvilke indsatser Gate 21 og We Build Denmark fremover skal sætte i søen. ​​Jacob Skjødt Nielsen, Grøn Ambassadør fortæller om cirkulært byggeri i Køge Kommunes DK2020 plan.Christina Grann Myrdal, udviklingschef for bæredygtigt og cirkulært byggeri, We Build Denmark giver indsigt i erfaringerne fra tre cirkulære byggeprocesser under projektet Scandinavian Sustainable Circular Construction, og Peter Hedegård, Business Relation Director i Saint Gobain giver sit bud på, hvilke krav, det offentlige skal turde stille til markedet. Derefter inviteres du til, sammen med de øvrige deltagere, at pege på de fremtidige indsatser der skal til, for at netop din organisation kan være med til at realisere de store klimapotentialer i cirkulært byggeri.
 2. Digitalisering som omdrejningspunkt for bæredygtig energioptimering og drift i eksisterende etageboliger – hvilke tiltag skal der til, for at vi kommer videre?
  Værter: Vagn Holk Lauridsen, forretningsudvikler i WE BUILD DENMARK og Lone Kelstrup, programleder for Smarte Byer & Lokalsamfund i Gate 21I denne session fokuserer vi udelukkende på almene etageboliger, som er på mange offentlige bygningsejers dagsorden i disse år. Landsbyggefonden har afsat i alt 30 milliarder kroner til renovering i den almene boligsektor i perioden 2021-2026. Her vil der i 85 procent af renoveringerne fremadrettet indeholde grønne elementer og dermed understøtte den grønne omstilling. Med fondens krav om krav om grøn screening og grøn revurdering vil det være helt essentielt at øge anvendelsen af digitale systemer og dataanalyser til både screening og udvælgelse af bygninger, samt dokumentation af energi- og CO2-besparelser.Steen Gravenslund Olesen fra COWI vil sammen med Ulrik Eggert Knuth-Winterfeldt, Teamleder, Energi fra Boligselskabet Sjælland give deres bud på barriererne og digitale løsninger. Efterfølgende drøfter vi alle hvilke 2-3 konkrete indsatser Gate 21 og WE BUILD DENMARK skal gå videre med for at understøtte jeres arbejde med den grønne omstilling indenfor etageboliger.

Dagen byder også på

Møder om formiddagen fra 8.30 til 12.00 i forskellige sammenhænge for de tekniske direktører i kommunerne i Region Sjælland og i Region Hovedstaden.

Først er der møde i Kommunalteknisk Chefforening (KTC) Kreds Hovedstaden. Derefter er der generalforsamling i geodatasamarbejdet GeoØst, som dækker kommunerne i Region Sjælland og Region Hovedstaden. Endelig er der møde i Teknisk Direktørforum (TDF) i Gate 21, som består af alle de tekniske direktører i kommuner og regioner, som er med i Gate 21. Gate 21 afholder desuden sin årlige generalforsamling.

 

Vi glæder os til at byde dig velkommen til en spændende dag online med inspirerende oplæg og konkrete caseeksempler.

Vel mødt!
Gate 21 & WE BUILD DENMARK

TILMELD DIG HER

 

Details

Date:
28. maj
Time:
13:00 - 15:30