Loading Events

« All Events

 • This event has passed.

Bygninger som en del af fremtidens energisystem

26. maj // 9:00 - 12:00

Hvilken rolle kan bygninger spille for at løse udfordringerne i energisystemet? I FUTURE-projektet har regioner, energiselskaber, den akademiske verden og teknologileverandører samarbejdet om at identificere, analysere og teste smarte energiløsninger i komplekse bygninger i et hospitalsmiljø på Bornholm og i Malmø.

I dette webinar sætter vi fleksibilitetsløsninger i et by-, energiselskabs- og ejendomsperspektiv. Alle er en vinder, når energifleksible bygninger kan bruges som en komponent i fremtidens energisystem. Vi rapporterer resultater, metoder og indsigt for fremtiden.

Tilmeld dig hos Sustainable Business Hub her

Baggrund

Bygninger kan være en komponent til at afbalancere energisystemet ved effekttoppe og spidsproduktion. Ved at udnytte bygningernes termiske inerti øges fleksibiliteten, og energiselskabet kan bedre tilpasse produktionen af ​​fjernvarme ud fra f.eks. miljøparametre.

I hospitalets bygninger kan man desuden også have brug for både opvarmning og køling på samme tid. Traditionelt løses dette gennem separate installationer til levering af varme og køling og separate fakturaer. Samtidig danner både virksomheden og nogle af installationerne spildvarme og spildkøling. Kan dette bruges til at skabe bedre ressourceeffektivitet og reducerede omkostninger?

Spørgsmål, vi belyser

 • Hvordan identificerer og analyserer vi potentialet for termisk fleksibilitet i komplekse bygninger?
 • Kan vi sætte et energiselskab i stand til midlertidigt at påvirke / kontrollere kundens varmeforbrug via såkaldte smarte net, og hvilken effekt giver det?
 • Er det muligt at afbalancere varme og kulde i og mellem hospitalets bygninger, og hvordan integrerer vi dette i nybyggeri? Er det økonomisk rentabelt for en region, og er de produkter, vi har brug for, tilgængelige på markedet?
 • Hvorfor er disse løsninger interessante for kommuner og regioner?

Programpunkter

 • Energifleksibilitet på Bornholms Hospital
  /Julie Strandesen Hooge, Region Hovedstaden og Per Bromand Nørgård, DTU-Elektro
 • Smarte netværk og intelligent kontrol til mere bæredygtige fjernvarmesystemer og øget komfort
  /
  Adam Nylin, E.ON Energilösningar, Sofia Mollstedt, E.ON Energilösningar og Per-Otto Bengtsson, Region Skåne
 • Deling og balancering af energistrømmen i komplekse bygninger
  /
  Mårten Rundgren, E.ON Energilösningar og Per-Otto Bengtsson, Region Skåne
 • Paneldiskussioner og mulighed for at stille spørgsmål til talerne 

Praktisk

Det er gratis at være med – men du skal tilmelde dig her.
Der er både danske og svenske oplægsholdere.
Webinaret afholdes i Zoom. Du modtager et link senest den 25. maj 2021.
Spørgsmål kan rettes til: Cecilia Thapper på cecilia.thapper@sbhub.se

Om arrangementet

Webinaret er en del af FUTURE-projektet, der er et partnerskab mellem virksomheder, universiteter, kommuner og regioner inden for Greater Copenhagen området. Ved hjælp af syv innovative casestudier demonstrerer FUTURE, hvordan fremtidens energi- og ressource-systemer kan blive mere intelligente og cirkulære. Projektet ledes af Gate 21 og Sustainable Business Hub. Partnere i de sager, der deler deres oplevelser under webinaret, er E.ON, Region Skåne, Region Hovedstaden, DTU Elektro og Schneider Electric. Projektet er finansieret af Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak, Region Hovedstaden, Region Sjælland og Region Skåne.

Details

Date:
26. maj
Time:
9:00 - 12:00
Event Category:

Organizers

Gate 21
Sustainable Business Hub