Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Digital konference: Fremtidens grønne mobilitet i Greater Copenhagen

19. januar // 9:00 - 20. januar // 16:30

Free

Hvordan sætter vi fælles rammer for vores transport på tværs af Greater Copenhagen, så vi både bidrager til den grønne omstilling, styrker den kollektive trafik – og gør det nemt at kombinerer og skifte mellem transportformer?

I Greater Copenhagen er der gode forudsætninger for at sikre en grænseoverskridende sammenhængende transport, hvor det fælles arbejdsmarked styrkes ved fri bevægelighed – smidigt og grønt, uanset hvilken side af landegrænsen, man bor og arbejder på. I dag har DSB 12 millioner rejser over Øresund. Denne stærke integration understøtter vores fælles arbejdsmarked, turisme, studiemuligheder og handel. Men behovet for specialiseret arbejdskraft stiger og fri bevægelighed er vigtigt både for virksomheder og medarbejdere. Derfor har Greater Copenhagen trafikcharter-gruppe, Region Hovedstaden, Gate 21 og Innovation Skåne samlet centrale aktører i et spændende program, hvor ny viden og fremtidens visioner bliver drøftet af de skarpeste hoveder i Greater Copenhagen.

Deltag på den digitale konference og workshop den 19. og 20. januar 2021 og:

  • Vær med når Niina Aagaard (Nordic Innovation), Tue David Bak (Greater Copenhagen Committee) og Angela Hultberg (IKEA Sverige) drøfter hvordan innovation, erhvervsliv og samarbejde skal være løftestængerne, der bringer metropolregionen helt op i verdens klasse når det kommer til grøn mobilitet.
  • Kom med faglige input til regioner og kommuner på de tre fagseminarer: cykelinfrastruktur, knudepunkter samt kombinationsrejser og MaaS.
  • Deltag når toppolitikere fra begge sider af Øresund drøfter Greater Copenhagens vision og rammer for udvikling og samarbejde. Hør Sophie Hæstorp Andersen (S), Regionrådsformand, Region Hovedstaden, Mikaela Waltersson (M), Ordførende Region Halland og Peter Danielsson (M), Borgmester Helsingborg Stad drøfte udfordringer og løsninger med Benny Engelbrecht (S), Dansk Transportminister (TBC).

Se hele programmet for de to dage her (pdf). 

 

Tilmeld dig her. Det er gratis at deltage.

11. januar 2020: Vi gør opmærksom på, at fagtemaerne nu er fuldt bookede, men det er stadig muligt at tilmelde sig paneldebatter m.m.

Praktisk om konferencen

Konferencen består af 6 forskellige aktiviteter, hvoraf nogle er plenum (åben deltagelse), mens fagtemaerne/workshops har en max deltagelse på 60 deltagere – baseret på først til mølle-princippet/först till kvarn. Husk at framelde dig fagtemaerne, så en anden kan få din plads, hvis du bliver forhindret i at deltage.

Hvis du har spørgsmål til konference, din tilmelding eller brug for at afmelde dig et fagseminar, så kan du rette kontakt til konferenceansvarlige Joe Jensen på
joe.jensen@regionh.dk

 

Bag konferencen

Bag konferencen står Greater Copenhagen trafikcharter-gruppe, Region Hovedstaden, Gate 21 og Innovation Skåne og EU-støtteprogrammet InterReg ØKS med projekterne ‘Et sammenhængende transportsystem i Greater Copenhagen’, ‘Fremtidens Intelligente Mobilitet’ og ‘Mobilitet på Tværs’ samt projektet ‘NOMAD’, som er støttet af Nordic Innovation og Region Hovedstaden.

 

Fakta om mobilitet i Greater Copenhagen

Med stigende pendlertal vil der være behov for at øge transportmulighederne, men udbygninger er dyre – også på klimaregnskabet. Derfor gælder det om at kunne bruge den eksisterende kapacitet bedst muligt og udnytte de tomme sæder – uanset om det er i en bil, bus eller i et tog og gerne sammen med en rask cykeltur. Det kræver et sammenhængende og bæredygtigt transportsystem i hele geografien, så også yderområder har god tilgængelighed og grønne transportservices. Hvor hovednettet ikke kun ses som vejnet, jernbane og broer, men også består af sammenhængende cykelstier, stationer og knudepunkter som kobler samkørsel, delebiler, delecykler, mikromobilitet og cykelture sammen til en sammenhængende rejse. Og hvor betaling sker gennem fleksible billettyper, som kan favne kombination af flere transportmidler og andre services, som vi benyttes i hverdagen.

Greater Copenhagen er Nordens største metropolregion med 4,3 millioner indbyggere i Sydsverige og Østdanmark, og er blandt verdens førende regioner indenfor grøn omstilling. I metropolregionen ønsker vi at være et globalt center for, bæredygtig vækst og grøn innovation. Men på transportområdet er grøn omstilling forsat en større udfordring.

 

Details

Start:
19. januar // 9:00
End:
20. januar // 16:30
Cost:
Free
Event Categories:
,

Venue

Online