
- Denne begivenhed er allerede afholdt.
Hackathon: Smart City og Cybersikkerhed
11. april 2019 // 8:30 - 17:30
Gratis
Hack en selvkørende shuttle, sensorer, kameraer eller trafiklys!
Hvordan udnytter vi de muligheder, der er i sensorer, kameraer, selvkørende busser og andre teknologier uden at gå på kompromis med sikkerhed og privatliv?
Har du lyst til at prøve at prøve kræfter med at…
-
hacke en selvkørende bus?
-
udvikle sikre Smart City-løsninger med IoT og sensorer (LoRaWAN)
-
bruge kamerateknologi til nye parkeringsløsninger
-
hacke og sikre trafiklys, trafik og mobilitetsløsninger
…så inviterer blandt andre Gate 21-projektet LINC og Smart City Cybersecurity Lab dig til et hackathon om Smart Cities og cybersikkerhed.
——————————————————————————————————————————————-
Selvkørende busser vil snart køre i Albertslund, Gladsaxe og på DTU i Lyngby. Sensorer måler og samler data om trafik, luftforurening og miljø. Kameraer overvåger det offentlige rum for at se, om der er ledige parkeringspladser, men hvordan sikrer vi, at de ikke også overvåger borgerne? Data vil blive delt på tværs af byer, men hvordan sørger vi for, at det sker godt og sikkert? Hvordan kan vi udvikle fede, nye løsninger, der samtidig er sikre? Det kigger vi på til hackathonet, der fokuserer på fire udfordringer:
Udfordring 1: Vis os, hvordan man hacker en selvkørende bus.
Udfordringen stilles af LINC-konsortiet med Albertslund, DTU, Easymile, Gate 21, Gladsaxe, IBM, LOOP CITY, Nobina og RUC. Der vil være en selvkørende shuttle fysisk til stede i Skylab til hackathonet, men den vil endnu ikke være sat i drift ved hackathonets start.
Udfordring 2: Vis os, hvordan man hacker sensorer (LoRaWAN) i det offentlige rum, og kom med løsninger til at lukke hullerne, så vi kan bruge sensorerne til for eksempel at skabe bedre trafik, bygninger og klimaløsninger.
Udfordringen stilles af DTU.
Udfordring 3: Vis os, hvordan man kan bruge kameraer i det offentlige rum til parkerings- og trafikløsninger uden at gå på kompromis med sikkerhed og privatliv.
Udfordringen stilles af DTU og Frederiksberg Kommune.
Udfordring 4: Vis os, hvordan man hacker og sikrer trafiklys, trafik og mobilitetsløsninger.
Case og data stilles til rådighed af Den Regionale Datahub, som er et innovationsprojekt i Gate 21 støttet af Region Hovedstaden og LOOP CITY.
Vi stiller data, mentorer og konkrete devices til rådighed, som du og dit team støttes i at hacke, teste og forbedre. Hackathonet vil både have engelsk og dansktalende grupper.
Udfordringerne vil blive nærmere beskrevet, ligesom et program er undervejs.
Selvom du måske ikke er en teknisk haj eller ved så meget om Smart Cities, kan du godt være med. Dagen slutter af med pitches fra de deltagende teams og præmieuddeling.
Hvem kan deltage: Studerende, medarbejdere fra kommuner, virksomheder eller alle andre med interesse for Smart Cities og cybersikkerhed.
Du kan være it-udvikler eller tekniker, eksempelvis med viden om IoT og data. Du kan arbejde med byudvikling, trafik og smart city. Du kan være iværksætter eller konceptudvikler med interesse for at udvikle nye løsninger med sikkerheden tænkt ind. Det vigtigste er, at du vil skabe nye løsninger inden for Smart City og cybersikkerhed.
Pris: Det er gratis at deltage. Der vil være fuld forplejning hele dagen.
Mentorer på dagen:
Christian D. Jensen, DTU Compute
Sam Afzal-Houshmand, DTU Compute, Hackerlab
Birger Andersen, DTU Diplom
Yin Yang, DTU Fotonik
Dommerpanel:
Galina Ianchina, CIO, Albertslund
Bjørn Borup, CIO, IDA
Thomas Fænø, CIO, Banedanmark
Mark Riis, Innovationschef, DTU Compute
Arrangører:
-
Smart City Cybersecurity Lab
-
Partnerne i Smart City Cybersecurity Lab: Vallensbæk, Albertslund, Ballerup, Frederiksberg, Banedanmark, DTU, IDA, Gate 21 og Region Hovedstaden
-
LINC (Albertslund Kommune, DTU, Easymile, Gate 21, Gladsaxe Kommune, IBM, LOOP CITY, Nobina og RUC)
-
DTU Skylab
-
Region Hovedstaden
-
Vækstforum Hovedstaden
Tilmelding: Der 60 pladser. Tilmeld dig her.
Kontakt: Smart City Cybersecurity Lab ved Anders Pall Skött – anps@dtu.dk