Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Hybrid konference: Offentlige bygherrer og det private marked går sammen om cirkulær innovation

4. maj // 9:00 - 13:30

Hvilke cirkulære byggeløsninger kan markedet levere, hvis offentlige aktører går sammen om fælles efterspørgsel?

Det spørgsmål er omdrejningspunktet for denne konference, hvor offentlige bygherrer møder markedet og kickstarter en fælles offentlig-privat innovationsproces for cirkulære løsninger i byggeriet. Løsninger, som vi akut har brug for, for at løse både klima- og ressourceudfordringer.

På konferencen vil offentlige og private aktører sammen forsøge at svare på, hvad der skal til fra begge sider, for at bygherrerne kan skabe kritisk masse i efterspørgslen og markedet lykkes med at udvikle og levere cirkulære løsninger.

Forud for konferencen er en række kommunale bygherrer blevet spurgt, hvilke nøgleprodukter eller forretningsmodeller de ville efterspørge igen og igen, hvis markedet var modent. Interessen peger især på to områder: genbrugte betonelementer, -dæk og -fliser og en forretningsmodel der kan aftage og afsætte genbrugsmaterialer.

Derudover kredser konferencen også omkring det bredere spørgsmål: på hvilke områder og med hvilke krav eller kriterier skal bygherrer efterspørge cirkulære løsninger, for at markedet for alvor kan komme i gang?

Outputtet fra konferencen danner afsæt for en proces som vil køre hele 2022 med det formål at samle mange bygherrer omkring nogle fælles hensigtserklæringer til markedets aktører.

 

MÅLGRUPPE

Det bliver en konference med fokus på, hvordan bygherrerne og markedet i en fælles innovationsproces kan udvikle de cirkulære byggeløsninger, som lige nu kun er i deres vorden. En konference, hvor du bliver inviteret ind til at komme med dine ønsker og ideer til, hvordan det cirkulære byggeri kan udvikles via kritisk masse i efterspørgslen.

Derfor inviterer vi alle bygherrer og interesserede virksomheder, der enten allerede arbejder – eller vil arbejde – med de med cirkulære løsninger. Det kan være både offentlige og private bygherrer samt rådgivere, arkitekter, entreprenører, materialeproducenter, logistikvirksomheder og lignende.

 

TILMELDING ER LUKKET

 

PROGRAM

 

8:30 Check in: Registrering og let morgenmad
9:00 Kommunernes vilje til og muligheder for at bringe cirkulært, klimavenligt byggeri fremad ved Michael Ziegler, borgmester i Høje-Taastrup Kommune
9:10 Hvad kan bygherrer og virksomheder gøre til virkelighed, hvis man går sammen om at realisere cirkulært byggeri? ved Ulla Janson, Universitetslektor, Lunds Universitet
9:20 High-Level-Panel med direktører fra kommuner og virksomheder: Hvordan kan kritisk masse i den offentlige efterspørgsel af cirkulære byggeløsninger sætte skub på udviklingen af markedets leverancer?
Deltagere: Thomas Kingo Karlsen, ejer i Kingo Karlsen Holding Aps, Klaus Birk, direktør Public Affairs Saint Gobain, Hanne Birk, Utvecklingschef på Varvsstaden, Jørgen Lerhard, direktør i Høje-Taastrup Kommune, Lillian Rasch Madsen, direktør i Bornholms Regionskommune, Helén Nilsson, avdelningschef stadsfastigheter i Malmö Stad.
Moderator: Sofus Rex, direktør i Gate 21
10:05 Oplæg til dialogrunder om de to områder for fælles innovation:

Direkte genbrug af beton: Der er udfordringer med at genbruge beton i fx hele elementer og fliser, men der er samtidig rigtig meget af det, og store CO2 besparelser at hente. Hvordan skal bygherrerne efterspørge løsninger, hvis de skal fremme udviklingen af markedet for genbrug af beton? Katja Udbye Christensen, forretningsleder hos Teknologisk Institut, giver status og indsigt i mulighederne for genbrug af beton.
I de to dialogrunder spørger vi efterfølgende: Hvordan skal bygherrerne efterspørge løsninger, hvis de skal fremme udviklingen af markedet for genbrug af beton?

Forretningsmodel for at aftage og afsætte genbrugsmaterialer: Flere og flere bygherrer nedriver selektivt og står med genbrugsmaterialer som gerne skal indgå i nye byggerier. Der er udfordringer med volumen, logistik, ejerskab samt synlighed af tilgængelige løsninger. Annelouise Dalgaard Pedersen, partner hos Horten Advokatpartnerselskab giver status på muligheder for at aftage og afsætte genbrugsmaterialer.
I de to efterfølgende dialogrunder spørger vi: Hvad skal bygherrer indgå af aftaler og stille af krav og kriterier for at understøtte en forretningsmodel for aftag og afsætning af genbrugsmaterialer?

10:40 Pause og snacks
10:50 Markedsdialogrunder: Her faciliteres parralle åbne markedsdialoger om ovenstående to temaer. Det struktureres så alle kan nå at deltage i dialog om både genbrug af beton og om forretningsmodel for genbrugsmaterialer.
12.00 Innovation kræver samarbejde mellem bygherrer og markedet ved Christina Melvang, adm. direktør i WE BUILD DENMARK
12.10 Commitment: Fælles commitment og næste skridt
12:45 Frokost og networking

 

TID OG STED

Konferencen finder sted den 4. maj 2022, 9:00 – 13:30
Lokation: Gate 21, Liljens Kvarter 2, 2620 Albertslund – med mulighed for digital deltagelse.

 

KONTAKT

Mette Marie Nielsen, seniorprojektleder i Gate 21
mette.marie.nielsen@gate21.dk // 2467 5654

 

 

Konferencen holdes i regi af Circular Builders-projektet og arrangeres i samarbejde mellem Gate 21, WE BUILD DENMARK, Hållbar Utveckling Skåne, Sustainable Business Hub, VCØB Community, Københavns Kommune og projekterne CityLoops og CirCuit.

Detaljer

Dato:
4. maj
Tidspunkt:
9:00 - 13:30