Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Masterclass: Seeing is believing – Visualisering af energidata i bygninger

6. maj // 8:45 - 14:00

Vi inviterer til masterclass om visualisering af energidata i bygninger. Formålet med at inspirere dig, som arbejder i en kommune eller alment boligselskab, til at nå længere ud med viden om dine bygningers energiforbrug.

TILMELD DIG NU

En af datasamfundets største udfordringer er at skabe mening ud af tilgængelige data. Data må ikke forblive ubrugt, samle støv og forbruge CO2 på en server. I langt de fleste tilfælde er det mennesker, der skaber forandring. Med baggrund i viden, danner vi meninger og til sidst kan vi forandre hverdagen.

Mange kommuner ønsker at formidle viden om bygningers energiforbrug til skoleledere, pædagoger eller teknisk servicepersonale. Det er nemlig i den daglige gang i bygningerne, vi kan energieffektivisere. Og vi skal bruge data til at nå den vigtige målgruppe – nemlig dem, der opretholder de offentlige services.

Masterclassen er bygget op omkring spændende og interaktive oplæg fra eksterne talere og vores partnere i projektet Databaseret Energistyring fortæller om nye måder at visualisere energidata på til forskellige målgrupper.

Målgruppe

Denne masterclass er målrettet dig, som arbejder i en kommune eller alment boligselskab. Måske arbejder du som udvikler, energiansvarlig eller porteføljestyrer på bygningsområdet. Virksomheder og vidensinstitutioner, der vil lære mere om, hvad der er lavet på området, eller selv vil være med til at dele erfaringer og tanker, er også meget velkomne.

Kontaktperson
Karolina Huss, Seniorprojektleder, Gate 21
Mobil: 4274 7143
karolina.huss@gate21.dk

Program

08.45 Virtuelt tjek-ind
09.00 Velkomst og introduktion
Karolina Huss, Seniorprojektleder, Gate 21
09.10 Opvarmning
09.25 Skønhed kommer indefra – Bagvedliggende standarder, API og integrerede systemer er en forudsætning for visualisering
Lise Søderberg, Seniorprojektleder, Gate 21
09.35 Understanding is Believing – Mennesker, data, kontekst og relevans – hvordan gør vi data forståeligt?
Babette Peulicke Slott, Energiantropolog, Teknologisk Institut
10.00 Tænk den endelige visualisering ind fra start – og undgå at strande i pilotprojekter
Emil Hede Skjold Andersen, Iterator
10.25 PAUSE
10.40 Kun booket, men bliver det også brugt? Visualisering af fritidshaller til forskellige brugergrupper i kommunen
Søren Hansen, Energimanager, Rudersdal Ejendomme
10.55 Kommune live session – kommunale udfordringer med visualisering af energidata. Vi dukker ned i kommunernes hverdag og får arbejdet med specifikke målgrupper.
11.10 PAUSE
11.20 Breakout rooms – om kommuners udfordringer med visualisering af energidata
Vi giver kommunen sparring på deres behov og mulige metoder:
Tårnby Kommune | Rune Klitgaard – Hvordan kan jeg visualisere f.eks. returtemperatur til mine varmemester?
Rudersdal Kommune | Søren Hansen – Hvordan kommer jeg videre med lyspunkter (Philips Hue) som formidling til elever? 
Sorø Kommune | Søren Eliasson Hansen – Hvordan kan jeg vise en sammenligning mellem realiseret og potentielt energiforbrug i en skole så det bliver forståeligt for elever?
11.50 Opsamling
12.10 FROKOST
12.40 Synligt energiforbrug skaber grønne agenter – Energivisualisering der gør medarbejdere, brugere og beboere til grønne agenter.
Lars Frandsen, Direktør, Platform3 A/S
13.00 Teknologi du kan sanse – Kan vi stadig fange menneskers opmærksomhed med skærme, app og lignende – eller er tiden kommet til mere oplevelsesbaserede teknologier? En tour-de-force i en række løsninger, der fanger mennesker lige der, hvor de alligevel er i hverdagen.

AirBird – Smuk og blød fuglesang signalerer forandringer i indeklima, behov for udluftning på børnehaven. AirBird er en luftkvalitetssensor, der hjælper med til at overvåge indeklimaet og udvikle sunde udluftningsvaner

SoundEarØret lyser rødt og skoleeleverne bliver bevidste om, at de skal dæmpe lydniveauet i klasseniveauet. SoundEar gør støjen synlig og skaber opmærksomhed, som er nem for børnene at forstå.

KeepFocus – På vej hjem får almenboligforeningens beboere en venlig reminder på, hvordan de kan forbedre sit forbrug. Keep Focus har lavet en integreret løsning i dørtelefonen, der fanger beboerne i perioden, hvor de skal betale deres regning.

13.30 Afsluttende diskussion – Kan vi sanse energidata?
14.00 Tak for i dag

Details

Date:
6. maj
Time:
8:45 - 14:00
View Event Website