Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Roundtable: Finansiering med fokus på energieffektivisering og solceller i etageboliger

1. juni // 9:30 - 15:00

Hvordan kan kommuner og boligforeninger samarbejde om energieffektiviseringstiltag?

Den 1. juni 09.30-15.00 inviterer Gate 21 og RoundBaltic til dialog om energieffektivisering af etageboliger i København og Sjælland. Formålet er at samle nøgleaktører for at diskutere rammer for finansiering af energieffektivisering og etablering af solceller i boligforeninger.

Formålet er at styrke etageboligejeres kapacitet til at investere i energirenoveringer og skabe et tættere samarbejde mellem kommunerne og boligforeninger i etableringen af solceller. Etageboliger udgør en væsentlig del af det byggede miljø i Danmark, og der er et stort energibesparelsespotentiale, som kan bidrage til at reducere Danmarks CO2-udslip. Gennem praksisnær erfaringsudveksling og præsentation af konkrete økonomiske incitamenter og modeller, skal dette roundtable bidrage til at skabe flere konkrete initiativer indenfor grøn energi og energieffektivitet parallelt med at fremme rammerne for investeringer.

Dagen byder på to sessioner som tilsammen giver et indblik i erfaringer fra boligforeninger, der arbejder med etablering af solceller samt præsentationer af finansieringsinitiativer:

Session 1: Finansiering af energirenoveringer – hvilke muligheder findes der?
Sessionen vil give indblik i forskellige finansieringsmuligheder og initiativer fra kommuner, samt modeller for, hvad det kan koste boligafdelingerne at udsætte energieffektiviseringstiltag. Målet med sessionen er, at kommunerne skal se, hvordan de kan formidle de finansieringsinitiativer og muligheder, der findes ud til boligafdelingerne.

Session 2: Etablering af solceller på etageboliger – hvad skal der til?
Sessionen kommer til at introducere løsninger hos boligforeninger og kommuner gennem deling af viden og erfaring om solceller. Sessionen afsluttes med en diskussion om, hvordan kommunerne kan understøtte boligselskabers arbejde med etablering af solceller og øge andelen af solcelleproduceret el i sine boligafdelinger.

Tilmeldingsfrist er 30.maj. Der er et begrænset antal pladser
Sted: Auditoriet – Gate 21, Liljens Kvarter 2, 2620 Albertslund.

PROGRAM:

09.30 KAFFE OG LET MORGENMAD

09.50 VELKOMST

10.10 HVORDAN SIKRER VI FÆLLES MODELLER FOR ENERGIRENOVERING? V. Anders Lund Jansen, SUSTAIN

10.30 HVORDAN KAN KOMMUNERNE UNDERSTØTTE ETAGEBOLIGERNE – INVESTERINGSKONCEPTER I FURESØ KOMMUNE. V. Janus Hendrichsen, Energidata

10.50 FINANSIERING AF POTENTIELLE ENERGI- OG RENOVERINGSPROJEKTER – HVAD KOSTER DET AT VENTE? V. Henrik Bielefeldt, Sustain

11.10 KAFFEPAUSE

11.20 SESSION 1: HVORDAN KAN KOMMUNERNE UNDERSTØTTE ENERGIRENOVERINGER – SKAL DER NYE INDSATSER TIL FOR AT FREMME INVESTERINGER?

Diskussionen vil dreje sig om hvordan kommunen kan formidle de finansieringsinitiativer og muligheder, der findes ud til boligafdelingerne og hvordan de som tilsynsmyndighed hjælpe på renoveringsefterslebet i det almene.

12.15 FROKOST

13.00 HVORDAN SER BRANCHEORGANISATIONERNE PÅ DAGENS POTENTIALER OG BARRIERER FOR SOLCELLER? V. Morten Jarlbæk Pedersen, EjendomDanmark

13.20 PRAKTISKE ERFARINGER MED ETABLERINGEN AF SOLCELLEANLÆG V. Lars Gissel, DAB

13.40 ELENA GREEN HOMES V. Birgitte Mazanti Christensen, Boligselskabet Sjælland

14.00 SESSION 2: ETABLERING AF SOLCELLER PÅ ETAGEBOLIGER – HVAD SKAL TIL FOR AT DANNE FÆLLES SAMARBEJDE FOR MERE SOL PÅ TAGENE?

Med udgangspunkt i de tidligere oplæg, diskuteres hvordan kommunerne kan understøtte boligselskabers arbejde med etablering af solceller og øge andelen af solcelleproduceret el i sine boligafdelinger.

14.45  OPSAMLING I PLENUM

15.00  TAK FOR I DAG

Praktisk:

Mødet finder sted i Gate 21 den 1. juni 2023 kl. 09:30 – 15:00. Det vil blive serveret kaffe og croissant ved ankomst samt frokost.
Tilmeld dig her

Har du spørgsmål?

Kontakt da:
Tale Berg-Nilsen, Projektleder | Gate 21
Telefon: 2490 3426
taw@gate21.dk
Arrangementet afholdes i regi af projektet RoundBaltic og er støttet af Europa-Kommissionens “Horizon2020”

Detaljer

Dato:
1. juni
Tidspunkt:
9:30 - 15:00
Begivenhed Kategori:
Se Begivenhed hjemmeside

Sted

Gate 21, Auditoriet
Liljens Kvarter 2
2620 Albertslund, Danmark
+ Google Maps