Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Seminar/webinar om støjreducerende belægninger

7. oktober / 9:00 - 13:00

Formål

Vi inviterer nu til seminar, hvor vi dykker ned i støjreducerende belægninger. Det kan nemlig være et effektivt middel til at reducere trafikstøj fra både nationale og kommunale veje.

Seminaret afholdes både fysisk og digitalt. Vi har plads til 50 deltagere i vores store auditorium, så vi kan sikre god plads og sikre forhold. Vi har selvfølgelig også masser af håndsprit. Vælg hvordan du vil deltage, når du melder dig til.

Hvorfor arbejde med støjreducerende belægninger?
Hvidbogen om trafikstøj anbefaler at anvende støjreducerende belægninger på de kommunale veje, også selvom det kan have højere anlægs- og driftsomkostninger end traditionelle belægninger. Det kan dog være lettere sagt end gjort. Vejbelægninger er et komplekst felt, hvor mange parametre spiller ind og har betydning for, hvilken løsning man skal vælge. Til seminaret vil vi blandt svare på, hvilke parametre der er væsentlige og hvordan man afvejer dem i forhold til hinanden.

MELD DIG TIL HER

Program

 

08.35 Kaffe og croissanter
09.00 Velkommen
09.15 Dagens fire oplæg:
Indføring i vejbelægninger
Ved Ole Grann Andersson, Seniorspecialist, Teknologisk Institut
Ole giver os en grundlæggende indføring i asfalttyper og deres fordele og ulemper på parametre som vedligehold, CO2-udledning og støj. Ole vil desuden præsentere os for den nyeste viden om nye asfalttyper og deres potentiale i forhold til støjdæmpning.

Vejdirektoratets erfaringer med og planer for udlægning af støjdæmpende asfalt
Ved Jakob Fryd, Vejdirektoratet og Rasmus Stahlfest Holck Skov, Specialist, FORCE Technology
Vejdirektoratet har siden 2009 udlagt støjreducerende slidlag på dele af statsvejnettet. Desværre har det vist sig, at belægningerne har haft en mindre støjdæmpende effekt end beregnet. Rasmus fortæller om arbejdet med at måle støj fra motorvejene og de resultater, som foreligger. Jakob giver os et indblik i resultaternes betydning for Vejdirektoratets fremadrettede arbejde med udlægning af støjdæmpende belægninger.

Effekten af støjdæmpende belægninger i forhold til andre indsatser
Ved Johnny Lund-Wendt, Rambøll
Hvornår er støjdæmpende slidlag den mest effektive løsning, og hvornår vil det være mere effektfuldt at sænke hastigheden eller opstille støjværn? Hvad er den samlede effekt, hvis man puljer flere tiltag? Johnny vil give os et indblik i de forhold, der har betydning for støjdæmpende foranstaltningers effekt med konkrete eksempler fra gennemførte analyser.

Hvordan bør anlæg og vedligehold af vejanlæg udbydes for størst effekt på miljø, klima og trafikstøj?
Ved Bjarne Bo Lund-Jensen, Produktchef i NCC Industry, Asfalt
NCC er Danmarks største asfaltproducent og har bæredygtighed øverst på dagsordenen. Bjarne præsenterer med dette oplæg sit bud på, hvordan kommuner og stat kan bidrage til en fortsat udvikling af både mere klimavenlige og støjreducerende asfalttyper gennem grønne udbud og innovationssamarbejder.

11.45 Fælles afslutning
12.15 Frokost og netværk
13.00 Tak for i dag

Målgruppe

Seminaret er målrettet kommunale plan-, miljø- og trafikafdelingerne samt driftsfolk.

Udbytte

Seminaret vil give dig:

  • et bedre vidensgrundlag, som kan bidrage til en mere kvalificeret afvejning af fordele og ulemper ved de forskellige asfalttyper.
  • viden, der kan hjælpe dem til at prioritere de mest effektive støjindsatser.
  • indblik i Vejdirektoratets arbejde med vedligehold og udskiftning af belægninger på statsvejnettet samt erfaringer med SRS.
  • mulighed for at erfaringsdele med planlæggere i andre kommuner, vejdirektoratet og konsulenter.
  • dialog med branchen.

Detaljer

Dato:
7. oktober
Tidspunkt:
9:00 - 13:00
Hjemmeside:
https://podio.com/webforms/20988500/1447762?fields[event]=1487140780

Arrangør

GATE 21

Sted

Gate 21, Auditoriet
Liljens Kvarter 2
2620 Albertslund, Danmark
+ Google Maps