Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Seminar: Sådan skaber du mere grøn hverdagstransport i by og på land

14. september // 9:30 - 16:00

Gratis

Flere og flere kommuner har målsætninger om at fremme borgernes grønne transport. Det handler om klima og ressourcer og om god tilgængelighed med alternativer til bilen. For at lykkes er det helt centralt at have borgerne med ombord. Men hvordan kan I gribe det an?

I to år har partnerne i projektet Mobilitet på Tværs udviklet og realiseret bæredygtig mobilitet i kommuner i Skåne og på Sjælland. Alle forsøg har taget udgangspunkt i hverdagsliv og mobilitetsadfærd i tæt kontakt med borgerne.

På dette seminar vil vi præsentere seks koncepter og metoder, som andre kommuner kan lade sig inspirere af. Vi stiller skarpt på konkrete erfaringer fra kommunerne Fredensborg, Lejre, Lund, Roskilde, Slagelse, Sjöbo og Tomelilla og Region Hovedstaden. De har arbejdet med at udvikle og udbrede bæredygtig mobilitet i landsbyer, på ungdomsuddannelser, til arbejdspladser og i forstæderne.

På seminaret kan du lære af kommunernes erfaringer og få input til dit eget fremtidige arbejde med eksempelvis:

  • Borgerinddragelse
  • Lokale transportvaneundersøgelser
  • Fokusgrupper
  • Forsøg med elcykler, elløbehjul, el- og delebiler
  • Mobilitetskampagner i kommunen
  • Samkørsel
  • Samarbejdet med private udbydere om mobilitet

CONCITO præsenterer på seminaret en ny analyse af de organisatoriske og økonomiske barrierer for at skabe et sammenhængende og fleksibelt mobilitetssystem, som kan være et bæredygtigt alternativ til bilen. CONCITO har undersøgt forretningsmodeller blandt dele- og mikromobilitetsudbydere og organiseringen af den kollektive trafik på begge sider af Øresund.

Seminaret vil blive indledt og afsluttet med inspirerende oplæg, hvor de enkelte test, forsøg og metoder ses i en større sammenhæng i forhold til mobilitet på tværs af transportformer, kommunale og nationale grænser og på tværs af land og by.

Programmet opdateres løbende her på siden.

Hvem

Seminaret er særligt for dig, der arbejder med eller skal i gang med nye indsatser indenfor grøn omstilling, mobilitetsplaner eller by- og trafikplanlægning i en kommune. Alle interesserede i øvrigt er også velkomne.

Sidste tilmelding

9. september 2022.

 

Mobilitet på Tværs er støttet af:

Detaljer

Dato:
14. september
Tidspunkt:
9:30 - 16:00
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategori:

Sted

Gate 21
Liljens Kvartér 2
Albertslund, København 2620 Danmark