Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Skaleringsmøde: Bedre overblik over LAR-anlæg

21. november 2019 // 9:00 - 11:30

Samarbejdet i Den Regionale Datahub har indtil videre ført til udvikling og test af 12 prototyper indenfor områder som mobilitet, klimasikring og driftsoptimering. Næste skridt bliver nu at skalere de mest modne prototyper og udbrede dem til langt flere kommuner på Sjælland, Lolland-Falster og Bornholm.

Derfor inviterer Den Regionale Datahub til en række infomøder om de fem prototyper, som projektet planlægger at udbrede og teste i større skala. Møder hvor kommuner og forsyningsselskaber kan høre mere om, hvordan man kan være med til at afprøve løsningen og hvilke gevinster og forpligtelser, der er ved at deltage.

På dette møde er fokus på bedre overblik over LAR-anlæg:

Med hyppigere og mere voldsomme nedbørshændelser er der brug for flere anlæg til afledning af regnvand. Kommuner etablerer flere og flere LAR-anlæg (Lokal Afledning af Regnvand), som forekommer i mange varianter og størrelser, godt camoufleret i byrummet.

Der er et stort behov for en mere standardiseret og systematiseret registrering og beskrivelse af LAR-anlæg, så data om anlæggene kan deles på en mere ensartet måde til forsyninger. Også graveaktører vil kunne have glæde af at få indblik i, hvor anlæggene er, så man kan undgå unødige skader på anlæggene ved gravearbejde.

Der er udviklet et bud på en løsning, hvor kommuner nemt kan registrere LAR-anlæg på en ensartet måde, beskrive de enkelte anlægs kapacitet og type samt angive de drifts- og vedligeholdelseskrav, der er kendetegnende for LAR-anlægget.

Du kan læse mere om prototypen på linket her

Og du kan læse mere om alle de fem prototyper som skal skaleres ved at klikke her

På møderne kan du også høre mere om etableringen af et fælles datafællesskab, hvor kommunerne i Greater Copenhagen kan samarbejde om konkrete modeller for deling og brug af data, samt søge sparring og viden om for eksempel sikkerhed og privacy.

Du tilmelder dig mødet her

Detaljer

Dato:
21. november 2019
Tidspunkt:
9:00 - 11:30
Begivenhed Kategori:
Se Begivenhed hjemmeside

Arrangør

GATE 21

Sted

Gate 21, Auditoriet
Liljens Kvarter 2
2620 Albertslund, Danmark
+ Google Maps