Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Skaleringsmøde: Forudsigelse af trafikmønstre ved byudviklingsprojekter

20. november 2019 / 9:00 - 11:30

Samarbejdet i Den Regionale Datahub har indtil videre ført til udvikling og test af 12 prototyper indenfor områder som mobilitet, klimasikring og driftsoptimering. Næste skridt bliver nu at skalere de mest modne prototyper og udbrede dem til langt flere kommuner på Sjælland, Lolland-Falster og Bornholm.

Derfor inviterer Den Regionale Datahub til en række infomøder om de fem prototyper, som projektet planlægger at udbrede og teste i større skala. Møder hvor kommuner og forsyningsselskaber kan høre mere om, hvordan man kan være med til at afprøve løsningen og hvilke gevinster og forpligtelser, der er ved at deltage.

På dette møde er der fokus på forudsigelse af trafikmønstre ved byudviklingsprojekter:

Data kan bruges til at forudse trafikmønstre, når en kommune ændrer byen. Der er udviklet en prototype, der kan anvendes af byplanlæggere, når en kommune foretager mindre såvel som større ændringer i et lokalområde. Prototypen har taget afsæt i et nyt boligområde i Egedal på 1.300 nye boliger henover en tiårig periode er det via data muligt at forudse trafikudviklingen i takt med, at et boligområde tages i brug. Prototypen kan bruges som et beslutningsværktøj, og opstår der nye forudsætninger i byplansområdet, kan man hurtigt aflæse de trafikale konsekvenser.

Løsningen er udviklet, så den kan skaleres til andre kommuner. Den skal blot tilpasses andre byudviklingsområder og inddrage de lokale kommunale data.

Du kan læse mere om prototypen på linket her

Og du kan læse mere om alle de fem prototyper som skal skaleres ved at klikke her

På møderne kan du også høre mere om etableringen af et fælles datafællesskab, hvor kommunerne i Greater Copenhagen kan samarbejde om konkrete modeller for deling og brug af data, samt søge sparring og viden om for eksempel sikkerhed og privacy.

Du tilmelder dig mødet her

Detaljer

Dato:
20. november 2019
Tidspunkt:
9:00 - 11:30
Hjemmeside:
https://denregionaledatahub.dk/2019/10/07/skal-din-kommune-vaere-med-til-skalere-de-mest-modne-prototyper/

Arrangør

GATE 21

Sted

Gate 21
Liljens Kvarter 2
2620 Albertslund, Danmark
+ Google Maps