Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Temadag: Hvordan kan myndigheder understøtte etablering af ressourcepladser?

26. oktober // 9:00 - 14:00

Hver år kører forsyningsselskaberne store mængder sand og grus ind til brug for ledningsarbejder og kommunale bygge- og anlægsprojekter. Samtidig køres store mængder jord bort fra disse projekter. Som bygherrer har forsyningsselskaber og kommuner mulighed for at sætte dagsordenen for klimavenligt og cirkulært forbrug af knappe råstoffer – og dermed omsætte FN’s Verdensmål 12 til konkrete indsatser.

Ved at genanvende overskudsjord lokalt kan behovet for sand og grus reduceres samtidig med, at udgifter til klimatung og støjende jordtransporter reduceres. Erfaringer viser, at op mod 80-90 procent af den opgravede jord i et forsyningsprojekt kan genanvendes såfremt jorden sorteres eller forædles.

En ressourceplads er et dedikeret areal, hvor opgravet jord kan oplagres og forædles, så det kan genindbygges, hvor det blev gravet op eller i et andet byggeprojekt. Det er altså steder, der kan facilitere genanvendelse og cirkulær udveksling af råstoffer. Strategisk placerede ressourcepladser løser nogle af de logistiske udfordringer jordgenanvendelse står overfor ift. opbevaring og forædling af jord samt, rettidig tilgængelighed af overskudsjord i rette kvalitet. Fra et myndighedsstandpunkt betyder det nye arbejdsgange, tilladelser og tilsyn, for at ressourcepladser kan få gang på jord.

På denne workshop vil fagfolk dele ud af deres erfaringer fra etableringen af både permanente og midlertidige ressourcepladser, og vi byder op til løsningsorienterede diskussioner om de udfordringer etablering og drift af ressourcepladser kan stå overfor fra et myndighedsperspektiv.

TILMELD DIG HER

Tilmeldingsfrist den 19. oktober 2022

Arrangementet er gratis.

På dagen kan I møde Julie Fabricius Lindberg, Miljømedarbejder i Næstved Kommune, og Jacob Brandt, Partner, advokat, som begge vil gøre os klogere på de lovgivningsmæssige rammer, der gør sig gældende ved etablering af ressourcepladser.

Kontakt

Josephine Hasling Mikkelsen, Projektleder i Gate 21
josephine.mikkelsen@gate21.dk // 24754573

 

Detaljer

Dato:
26. oktober
Tidspunkt:
9:00 - 14:00
Begivenhed Kategorier:
,

Sted

Gate 21, Auditoriet
Liljens Kvarter 2
2620 Albertslund, Danmark
+ Google Maps