Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Temadag: Hvordan kan myndigheder understøtte etablering af ressourcepladser?

26. oktober 2022 // 9:00 - 14:00

Deltag i en faglig temadag med oplæg og workshop, hvor du kan blive meget klogere på mulighederne og potentialerne for genanvendelse af jord, når vi adresserer de praktiske og juridiske spørgsmål myndigheder står med ved etablering af ressourcepladser til at genanvende jord.

En ressourceplads er et dedikeret areal, hvor opgravet jord kan oplagres og forædles, så det kan genindbygges, hvor det blev gravet op eller i et andet byggeprojekt. Det er altså steder, der kan facilitere genanvendelse og cirkulær udveksling af råstoffer.

Det er vigtigt fordi råstoffer er en meget knap ressource. Ikke desto mindre bliver der hvert år kørt store mængder af jomfruelige råstoffer som sand og grus ind til forsyningselskabers projekter, når de foretager ledningsarbejde, udvider og renoverer fjernvarmesystemet og vand- og spildevandsledninger samt ved store bygge-og anlægsprojekter. Samtidig køres der store mængder af overskudsjord bort fra disse projekter, som kunne være blevet genanvendt på stedet, i stedet for at tilkøre de jomfruelige råstoffer. Ved at genanvende overskudsjord lokalt kan behovet for sand og grus reduceres samtidig med, at udgifter til klimatung og støjende jordtransporter reduceres. Erfaringer viser, at op mod 80-90 procent af den opgravede jord i et forsyningsprojekt kan genanvendes, såfremt jorden sorteres eller forædles.

Her kan ressourcepladser og jordoplag løse nogle af de logistiske udfordringer jordgenanvendelse står overfor ift. opbevaring og forædling af jord samt, rettidig tilgængelighed af overskudsjord i rette kvalitet. Fra et myndighedsstandpunkt betyder det nye arbejdsgange, tilladelser og tilsyn, for at ressourcepladser kan få gang på jord.

På denne dag kan du blive meget klogere på mulighederne for at anvende ressourcepladser til at genanvende jord, når Jacob Brandt, Partner hos Codex Advokater rådgiver om de lovgivningsmæssige rammer, der gør sig gældende ved etablering af ressourcepladser. Julie Fabricius Lindberg, Miljømedarbejder i Næstved Kommune vil samtidig dele ud af praktisk erfaring og best practice med at etablere ressourcepladser.

Gennem hands-on arbejde med konkrete sager fra Næstved Kommune, og med tonsvis af ekspertviden i rummet, skal vi også sammen ned i mudderet for at finde ud af, hvordan myndigheder kan understøtte etableringen af ressourcepladser.

 

TILMELDING ER LUKKET

Tilmeldingsfrist den 24. oktober 2022

Arrangementet er gratis.

PROGRAM

9:00 Check in: Ankomst og morgenmad
9:30 Velkommen: Præsentation af dagens program
9:40 Hvorfor skal vi have ressourcepladser og hvordan ser de ud? ved Karsten Reinhard, Entreprenør
10:00 Hvordan definerer Næstved Kommune en ressourceplads? ved Julie Fabricius Lindberg, Miljømedarbejder i Næstved Kommune
10:30 Pause
10:45 Hvornår er jord affald? Hvad kan man gøre for at holde jorden uden affaldsdefinitionen? ved Jacob Brandt, Partner i Codex Advokater
11:15 Spørgsmålsrunde
11:40 Frokost
12:15 Workshop: Her skal vi “get our hands dirty” og arbejde med konkrete jordgenanvendelses cases i grupper og se på hvilke nye handlinger der skal til for at lykkes med ressourcerpladser
13:30 Opsamling i plenum
14:00 Tak for i dag 

 

TID OG STED

Temadagen finder sted den 26. oktober 2022, 9:00 – 14:00
Lokation: Gate 21, Liljens Kvarter 2, 2620 Albertslund

 

KONTAKT

Josephine Hasling Mikkelsen, Projektleder i Gate 21
josephine.mikkelsen@gate21.dk // 24754573

 

Detaljer

Dato:
26. oktober 2022
Tidspunkt:
9:00 - 14:00
Begivenhed Kategorier:
,

Sted

Gate 21, Auditoriet
Liljens Kvarter 2
2620 Albertslund, Danmark
+ Google Maps