Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Trafikstøj kræver handling – hvad kan de støjreducerende teknologier i dag?

16. juni 2021 // 10:00 - 11:45

Den 16. juni inviterer vi til webinar, hvor vi får en status på udvikling af støjreducerende løsninger og hvordan fremtiden ser ud for kommunernes kamp mod trafikstøj.

Til arrangementet dykker vi ned i nogle af de innovative teknologier, der kan gøre en forskel for mange kommuners udfordringer med trafikstøj. Vi kigger på innovative løsninger og teknologier, der tager støjreduktion et skridt videre fra de traditionelle støjskærme. Vi ser både på danske løsninger og kigger ud i Europa, hvor udviklingen af nye teknologiske løsninger også er i fuld gang. Vi skal også høre kommunernes erfaringer med at have integreret innovative løsninger og samarbejdet med producenter i kampen mod trafikstøj.

Program

Velkommen og introduktion til webinaret

Innovationsprojekter i kommunen
v/Frida Serup Nielsson, Gladsaxe Kommune
Gladsaxe Kommune fortæller om deres udfordringer med trafikstøj og om, hvordan et innovationsprojekt i samarbejde med Realdania og Furesø Kommune kan være med til at skabe nye muligheder for støjreduktion og for at skabe en bedre by.

Gamle vindmøllevinger bliver til nye støjskærme
v/Jakob Nielsen, Miljøskærm & Torsten Lindberg, Vallensbæk Kommune
Stifteren af Miljøskærm, Jakob Nielsen, fortæller om teknologien bag den innovative støjskærm af affaldsmateriale fra udtjente vindmøller. Torsten Lindberg fra Vallensbæk Kommune giver et indblik i deres arbejde med at teste miljøskærmen i kommunen.

Diffraktion som støjreducerende løsning
v/Bart Willems, 4Silence (in English)
Det hollandske firma 4Silence vil fortælle om en række af deres produkter, som alle baserer sig på metoden diffraktion, hvor lydbølger afbøjes og ændrer retning, så der kan skabes bedre lydmiljøer langs veje og jernbaner.

OPAS-absorbere – støjreducerende søjler til brug i byrum
v/Michael Nielsen, AM Acoustics
Open Pattern Acoustic Screen, OPAS, er en retænkning af den traditionelle støjskærm og kan bruges i byrum til at skabe små stille områder. Til webinaret skal vi høre om søjlerne, og hvordan de kan bruges til at skabe byer med bedre lydmiljøer.

Multifunktionelle skærme
v/Jose Fermoso Dominguez, Cartif & Nacho Riesco, AudioTec (in English)
I EU-projektet NEMO udvikles en lav støjskærm, der, udover at skærme for trafikstøjen, kan rense luften for skadelige stoffer som NOx og partikler. Cartif og AudioTec giver os et indblik i udviklingen af den multifunktionelle støjskærm. 

Spørgsmål og afrunding

Arrangementet er afholdt – tilmelding er lukket.

Målgruppe:

Webinaret er målrettet kommunale medarbejdere der beskæftiger sig med by- og trafikplanlægning og støjindsatser, og andre med interesse for støj og støjreduktion

Arrangementet er finansieret af Region Hovedstaden

Detaljer

Dato:
16. juni 2021
Tidspunkt:
10:00 - 11:45
Begivenhed Kategori: