Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Virtuelt dialogmøde om nyt grønt mobilitetsprojekt

8. februar 2022 // 15:00 - 16:00

100 grønne mobilitetslabs i Greater Copenhagen

Har I planer om en grønnere transport i jeres kommune eller organisation i de kommende år? Har I målsætninger om CO2 -reduktioner og ændrede transportvaner? Og har I ønsker om at udvikle nye grønne transporttilbud, som borgerne vil bruge? Så kan I få værktøjer og synergier med andre i et kommende nyt projekt.

Gate 21 og Innovation Skåne inviterer alle interesserede kommuner, virksomheder, regioner, trafikselskaber, forskningsinstitutioner og udbydere af transportløsninger til at være med til at udvikle det næste fælles fyrtårnsprojekt på mobilitetsområdet i Greater Copenhagen.

Vi vil bruge dette forår på samle partnere og udvikle en projektansøgning til Interreg ØKS’ nye program, som vi forventer har ansøgningsfrist i juni 2022.

Med afsæt i de erfaringer vi har fra projekter som Fremtidens Intelligente Mobilitet og Mobilitet på Tværs, er ideen at fortsætte med metoder til lokale test og forsøg med nye transporttilbud. Lokale test og borgerinvolverende forsøg har vist sig at være en god vej til at skabe ny transportadfærd lokalt – rammen om den type forsøg og test kalder vi lokale mobilitetslabs. Tanken er, at I som partner i projektansøgningen byder ind med ét eller flere mobilitetslabs – større eller mindre skala.

De lokale transportforhold og -behov er forskellige fra sted til sted. Derfor er der er rig mulighed for, at I selv definerer, hvad der konkret skal udvikles med borgerne lokalt. Det kan være udvikling af lokale delebilsklubber, mobilitetsklubber eller -”hubs”, test af elbiler, hurtige elcykler eller udvikling af nye tekniske løsninger. Det kan være mobilitetspakker til private husholdninger eller til boligselskaber. Og det kan være, at der kommer helt andre idéer frem, der skal afprøves.

Sammen med interesserede organisationer vil vi udvikle fællesskabet for de mange lokale mobilitetslabs og sikre, at vi binder det hele sammen og sikrer synergi og udvikling af metoder og strategier.

Visionen er at samle 100 grønne mobilitetslabs i Greater Copenhagen i 2025.

Vi vil meget gerne høre jeres tanker og forslag til det nye mobilitetsprojekt. Derfor inviterer til et digitalt dialogmøde, hvor vi vil informere lidt mere om ideerne og mulighederne for at være med i projektansøgningen.

Tilmeld dig dialogmødet her:

 

Forprojektet er støttet af:

Detaljer

Dato:
8. februar 2022
Tidspunkt:
15:00 - 16:00

Sted

Online