Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Webinar: Erhvervsaffald – et samarbejde mellem kommune og virksomhed

23. marts // 9:00 - 10:30

Erhvervsaffald – et samarbejde mellem kommune og virksomhed

Erhvervsaffald udgør omkring 75 procent af Danmarks samlede affaldsmængder. Mere end en tredjedel af landets affald stammer fra byggesektoren og fra servicesektoren sendes der hvert år omkring 650.000 kilo affald til forbrænding, hvoraf en tredjedel er organisk affald. Halvdelen af danske virksomheder udsorterer til genanvendelse i én eller flere fraktioner. 

Der er ikke et stærkt økonomisk incitament for virksomhederne ved udsortering, og det er en kompleks opgave at reducere mængderne af erhvervsaffald og øge værdien af det affald, der genanvendes. det lræver samarbejde mellem virksomheder og kommune.

Gennem deres affaldstilsyn kan kommunerne hjælpe virksomhederne i en cirkulær retning ved at vejlede om sortering, beholderløsninger og arbejdsgange. Men affaldstilsynet er tidskrævende, og der er derfor brug for løsninger, der letter opgaven og giver værdi for virksomhederne.
I Partnerskab for Cirkulære Kommuner har Rudersdal Kommune, Bornholms Regionskommune, BOFA og virksomheden Rezycl udviklet en værktøjskasse til kommunernes tilsynsarbejde på affaldsområdet, der skal gøre det lettere for kommuner at vejlede små og mellemstore virksomheder til at tænke og agere cirkulært og dermed nedbringe CO2-udledningen.

Dét og meget mere dykker vi ned i til:

Webinar om erhvervsaffald den 23. marts 2021 klokken 9:00 – 10:30

Det kan du høre om 

  • Kommunens rolle i den grønne omstilling af erhvervslivet v/ Arne Remmen, professor på Aalborg Universitet
  • Samarbejdet mellem Rudersdal Kommune, Bornholmsregions Kommune, BOFA og virksomheden Rezycl
  • Konkrete værktøjer til affaldstilsynet v/ Benedicte Torp Meiling, miljømedarbejder i Rudersdal Kommune, og Laust Boas, affaldsmedarbejder i Frederiksberg Kommune
  • Strategisk udvikling i Bornholms Regionskommune og samarbejde med det lokale erhvervsliv om affald og grøn forretningsudvikling v/ Michael Brandt-Bernbom, afdelingsleder i center for natur, miljø og fritid i Bornholms Regionskommune
  • Sådan kan IT understøtte indsatserne for øget genanvendelse af erhvervsaffald v/ Peter Hyldgaard, direktør i Rezycl
  • Kontraktvilkår mellem virksomhed og renovatør kan sikre større cirkularitet v/ David Christensen, projektleder i BOFA
  • Advisory Board for Cirkulære Kommuner og Regioner har udviklet konkrete handlingsforslag til samarbejdet mellem kommuner, regioner og erhvervslivet v/ Sven Koefod-Hansen, direktør i Næstved Kommune

Værterne for webinaret er

  • Line Bech, programleder for Cirkulær Økonomi og Ressourcer i Gate 21
  • Arne Remmen, professor, Aalborg Universitet

 

Tilmeld dig her

Praktisk information

Det er gratis at deltage, men kræver tilmelding.

Den 22. marts 2021 vil du modtage et link til deltagelse i webinaret, som afvikles i programmet BigMarker.

Hvis du på dagen oplever problemer med at logge ind, kan du kontakte support på 3169 8416.

 

Kontakt
Line Bech på line.bech@gate21.dk
Programleder for Cirkulær Økonomi og Ressourcer, Gate 21

eller

Anne-Sofie Hattesen på anne-sofie.hattesen@gate21.dk
Projektleder for Partnerskab for Cirkulære Kommuner, Gate 21

 

Om arrangementet

Webinaret om erhvervssamarbejde er det femte og foreløbigt sidste i rækken af webinarer, der stiller skarpt på vigtige temaer i den cirkulære omstilling af kommuner og regioner. Webinaret er en del af Partnerskab for Cirkulære Kommuner, der er støttet af Region Hovedstaden.
Formålet med webinarrækken er samle nogle af de mange gode erfaringer med cirkulær økonomi, der er skabt i samarbejde mellem kommuner, regioner, affaldsselskaber, borgere, virksomheder og vidensinstitutioner. Sammen tager vi temperaturen på aktuelle initiativer, der forhåbentlig kan inspirere andre til det videre arbejde med cirkulær økonomi, for eksempel i arbejdet med klimaplaner, affalds- og ressourceplaner, og relevante strategier.

Gense tidligere webinarer her

 

 

 

 

Details

Date:
23. marts
Time:
9:00 - 10:30
Event Category: