Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Webinar: Få mere ud af din kommunes biomasse

18. november 2021 // 13:00 - 15:00

På et online webinar præsenterer partnerne i Greater Bio et nyt værktøj, som skal hjælpe med at give et overblik over din kommunes biomasse, dens anvendelsesmuligheder og potentielle CO2-reduktioner. Tilmeld dig nu og kickstart din kommunes arbejde med biomasse.

LINK TIL TILMELDING

Selvom biomasse som græs, tang og fødevareaffald kan veksles til både CO2-reduktioner, mere biodiversitet og helt nye erhvervsmuligheder, så udnytter vi langt fra potentialerne til fulde.

I det dansk-svenske projekt Greater Bio, som er støttet af Interreg-ØKS, undersøger kommuner, universiteter og andre aktører derfor, hvordan kommunerne kan sikre en smartere og mere bæredygtig udnyttelse af deres biomasser. Både i forhold til klima, miljø og økonomi. Det sker ved at se på hele værdikæden gennem syv forskellige cases, som samlet skal give en bedre forståelse dels for biomasser som tang og græs, og dels for hvordan vi kan anvende biomasserne til biokul, biogas og biobaserede byggematerialer.

Ét af resultaterne er et nyt værktøj, som giver overblik over hver kommunes biomasse, og som samtidig kan hjælpe med at vurdere, hvad biomasserne bedst kan bruges til. Værktøjet er fortsat under udvikling og findes nu i både en dansk og svensk beta-version. Værktøjet er udviklet på baggrund af inputs fra de kommuner, som deltager i Greater Bio-projektet. Partnere i denne case er Gate 21, Trelleborg Kommune, Odsherred Kommune, Lejre Kommune, Roskilde Universitet, Biogas Syd og BOFA.                                                      

På webinaret får du:

  • En introduktion til Greater Bio-projektets arbejde med biomasse og bioøkonomi
  • En grundig introduktion til biomasseværktøjet, så du kan kickstarte din kommunes arbejde med at udnytte jeres tilgængelige biomasse
  • Et bedre indblik i biomassedata for din egen kommune og mulighed for at få data tilsendt efterfølgende
  • Vi deler også værktøjet så snar det er helt færdigudviklet.

Webinaret er åbent for alle og henvender sig primært til kommunale medarbejdere. Eksempelvis DK2020-medarbejdere, affalds- og ressourceplanlæggere, energimedarbejdere, miljø- og bæredygtighedsteams og erhvervskonsulenter.

Dagens program

13:00: Velkommen og introduktion til Greater Bio

13:10: Biomassers potentialer i kommunerne – hvordan får kommunerne mere ud af sine biomasser?

13:35: Erfaringer fra projektets kommuner – flere kommuner har allerede afprøvet værktøjet. Hør deres erfaringer og forventninger til værktøjets potentiale

13:55: Introduktion til værktøjet – hvad indeholder biomasseværktøjet, og hvordan kan det give jer overblik?

14:30: Værktøjet i praksis – stil spørgsmål og hør konkrete eksempler fra partnerne

14:55: Næste skridt med værktøjet og tak for i dag

Det praktiske

Der afholdes et webinar for henholdsvis danske og svenske kommuner.

Det danske webinar afholdes online torsdag den 18. november 2021 klokken 13:00 til 15:00, og det svenske afholdes den 23. november 2021 i samme tidsrum.

Tilmeld dig nu og få mere ud af din kommunes biomasse.

TILMELD DIG HER

Detaljer

Dato:
18. november 2021
Tidspunkt:
13:00 - 15:00