Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Webinar: Informationsmøde om URBACT IV og første call for Action Planning Networks

13. december // 9:00 - 10:30

URBACT er et EU-program under den Europæiske Fond for Regionaludvikling, som finansielt støtter netværk mellem europæiske byer. URBACT står for Urban Action og hjælper byer med at netværke, lære af hinandens oplevelser, få undervisning af de bedste eksperter og identificere god praksis til at forbedre kommunale politikker, strategier og planer. Ved at arbejde sammen kan byerne udvikle bæredygtige løsninger på fælles udfordringer.

URBACT’s mission er at styrke samarbejdet mellem europæiske byer for at accelerere en bæredygtig byudvikling og udvikle løsninger til byernes udfordringer. På webinaret kan du blive klogere på URBACT, selve ansøgningsprocessen til URBACT IV programmet, og hvad det kræver at være lead/deltage.

På webinaret kan du høre om:

URBACT IV programmet og det første Call til Action Planning Networks Anna Thormann Boesen
Gate 21 – nationalt kontaktpunkt for URBACT
Københavns Kommunes erfaringer fra URBACT-netværket URGE om cirkulær økonomi
URGE-netværket har arbejdet med cirkulær økonomi i byggeriet. Hver deltagende by har udviklet en integreret handlingsplan for, hvordan byerne vil stille krav til genbrug og genanvendelse af materialer i de bygninger og anlæg, som kommunerne har indflydelse på. Hør mere om, hvad URBACT programmet har givet af værdi for kommunen.
Øistein Leonardsen
Københavns Kommune
Aarhus Kommunes erfaringer med On Stage-netværket
ONSTAGE-netværket har søgt inspiration i spanske erfaringer og en innovativ metode i arbejdet med musikskoler, der engagerer civilsamfundet. Projektet arbejdede med at give lige adgang til musikkurser, at involvere folkeskoler og skabe et rum for social sammenhængskraft. Hør mere om, hvad URBACT programmet har givet af værdi for kommunen.
Lars-Ole Vestergaard
Aarhus Kommune
Ekspertrollen i URBACT-programmet
Anvendelse af eksperter til at blive klogere sammen på europæisk niveau er helt centralt i URBACT-programmet. Hør Peter Ulholm fortælle om sine erfaringer fra arbejdet som ekspert i URBACT.
Peter Ulholm
LearnLab
Få hjælp til ansøgningsprocessen fra de danske EU-kontorer i Bruxelles Helle Bech Sørensen-Hylle
Det Syddanske EU-Kontor/South Denmark European Office

Tilmeld dig webinaret her:

Gate 21 er nationalt kontaktpunkt for URBACT. Informationsmødet er tilrettelagt sammen med de fire danske EU-kontorer.

Foto: Alexandra K.

Detaljer

Dato:
13. december
Tidspunkt:
9:00 - 10:30
Begivenhed Kategori: