Klar, parat til 5G

I Greater Copenhagen har vi i mange år været dygtige til at tage ny teknologi i brug. Men vi udnytter ikke digitaliseringspotentialet til fulde, der i høj grad kan gavne den grønne omstilling. I de kommende år vil den femte generation af mobilteknologi sikre, at vi fremadrettet f.eks. kan hente større mængder af data ved højere hastigheder og kortere latenstid (svartid). Internet of Things, Virtual reality (VR), Augmentet reality (AR) Artificial Intelligence (AI), Big Data og robotter er muligt på grund af teknologien og forventningerne er enorme til den lynhurtige netværksteknologi, som er på vej på markedet.

Klar Parat til 5G har til formål at understøtte udrulningen af 5G igennem fokus på kommunernes udfordringer. Det kan være vejledning til at håndtere masteopsætningen, adgangen for borgere og virksomhedere eller identificere testcases, som kan fremskynde udrulningen af 5G og dermed styrke grundlaget for en hurtigere digital omstilling i hele Greater Copenhagen.

5G er ikke kun et forbedret kommunikationsnetværk – det indeholder også muligheder for sikkerhed, datahåndtering og lokale variationer. Projektet vil derfor også fokusere på kommunernes behov og forståelse indenfor 5G netværket, og bl.a. stille spørgsmål til, hvordan 5G defineres af operatørerne, hvordan kommunerne bedst kan facilitere og stille krav til adgangen for borgere og virksomheder, samt hvordan kommunerne skal tilgå de planlægningsmæssige og æstetiske dele med lokale gadenære smallcells, som skal sprede kommunikationsnetværket?

 

Projektets arbejdsområder

  • Styrket samarbejde på tværs af Greater Copenhagen om udrulning af 5G. 
  • Arrangementer og materialer, der understøtter øget viden omkring 5G til kommuner.
  • Vidensdeling om konkrete samfundsmæssige behov og modning af projektideer, som kan understøtte 5G-udrulning på tværs af Greater Copenhagen

KONTAKT

Seniorprojektleder
Karolina Huss

karolina.huss@gate21.dk

Varighed

Maj 2020 – Oktober 2021

Partnere

Gate 21, Region Hovedstaden, DOLL Living Lab

Energistyrelsen: Vores hverdag med mobilstråling

Denne brochure udgivet af Energistyrelsen formidler fakta om mobilstråling, hvordan mobilstråling er en del af vores hverdag og forklarer 5G-teknologien. Læs mere her: