Klar, parat til 5G

 

Gate 21 og Smart City Insights inviterer til fire workshops i efteråret 2021, der skal gøre kommunerne ‘Klar-Parat til 5G’

Kommunen spiller en nøglerolle i udrulningen af 5G, herunder som nøgleaktør i den efterspørgsel, som driver tempoet i udrulningen af netværket. I de fire klar-parat-5G workshops vil vi skabe et forum, hvor der tales et sprog som alle forstår, uanset om du er udvikler, planlægger eller it-konsulent i kommunen.

De fire workshops vil vi fokusere på kommunernes forskellige roller indenfor 5G, som kunde, facilitator, lovgivende myndighed og eventuelt operatør. Vi vil forsøge at besvare jeres spørgsmål til 5G med simple og klare anbefalinger. Ved hver workshop vil en værtskommune fortælle om deres arbejde og udfordringer med 5G.

Alle workshops er gratis. Læs mere om de individuelle events, ved at klikke på det respektive event. De fire workshops tager dig med på en 5G rejse hvor der er fokus på tekniske grundelementer, anvendelsesområder, forretningsmodeller og partnerskaber, samt et opsamlende event i december. Du kan også tilmelde dig til de fire workshops allerede i dag.

Målgruppe
De fire workshops henvender sig bredt til kommunerne, herunder medarbejdere der arbejder med digitalisering, men også dem der skal planlægge og anvende 5G i fremtiden.

 

 

 

KONTAKT

Seniorprojektleder
Karolina Huss

karolina.huss@gate21.dk

Varighed

Maj 2020 – December 2021

Studietur den 16. september om autonome droner

Gate 21 og droneekspert Holo inviterer dig til en 1-dags studietur til Odense, hvor Holo er i fuld gang med at teste, hvordan man kan anvende avanceret droneteknologi til at transportere blodprøver mellem Ærø og Odense Universitetshospital. På studieturen vil du blive klogere på konceptet Urban Air Mobility (UAM) – anvendelsen af droner til transport af mennesker og gods i byområder. Du vil høre om de nyeste teknologier på området, deltage i en testflyvning og så vil vi dykke ned i de erfaringer man indtil nu har gjort sig med avanceret droneteknologi i sundhedsdrone projektet.

Studieturen henvender sig til dig der arbejder med eller interesserer dig for brugen af droner i kommunalt arbejde, samt sundhedspersonale med interesse for hospital@home konceptet.

TILMELDINGEN ER NU LUKKET

Projektbeskrivelse

Projektet Klar Parat til 5G har til formål at understøtte udrulningen af 5G igennem fokus på kommunernes udfordringer. Det kan være vejledning til at håndtere antennekrav, adgangen for borgere og virksomhedere eller identificere testcases, som kan fremskynde udrulningen af 5G og dermed styrke grundlaget for en hurtigere digital omstilling i hele Greater Copenhagen.

Projektets arbejdsområder

  • Styrket samarbejde på tværs af Greater Copenhagen om udrulning af 5G.
  • Arrangementer og materialer, der understøtter øget viden omkring 5G til kommuner.
  • Vidensdeling om konkrete samfundsmæssige behov og modning af projektideer, som kan understøtte 5G-udrulning på tværs af Greater Copenhagen

Partnere

Gate 21, Region Hovedstaden, DOLL Living Lab

10 guldkorn til kommunerne om 5G og planlægning

Gate 21 vil med projektet ’Klar parat til 5G’ klæde kommunerne på til udrulningen af 5G-netværket. Det sker blandt andet ved fem events, hvor vi dykker ned i emnet. Den 10. juni havde vi første event – ‘5G Nede på jorden’. Formålet var at give kommunale medarbejdere et bedre grundlag til at inkludere 5G, når de planlægger fremtidens byområder. På baggrund af webinaret har vi samlet 10 gode råd:

>> LÆS ARTIKLEN HER

Næste skridt for kommunernes brug af droner

I dag bruger mange kommuner droner til at holde opsyn med veje, overvåge og skabe et visuelt overblik over et større område – for eksempel i forbindelse med byggeprojekter. Ny teknologi og lovgivning giver mulighed for at sende en drone afsted uden den sædvanlige droneobservatør. Slagelse Kommune er i gang med at tage hul på de nye muligheder.

>> LÆS ARTIKLEN HER

Ericsson: 4G vs 5G – What is the difference?

En hjemmeside fra Ericsson, der dykker ned i forskellen på 4G og 5G. Læs med her:

Energistyrelsen: Vores hverdag med mobilstråling

Denne brochure udgivet af Energistyrelsen formidler fakta om mobilstråling, hvordan mobilstråling er en del af vores hverdag og forklarer 5G-teknologien. Læs mere her: