Klar, parat til 5G

Byernes 5G-manifest & Droneguide til din kommune

Klar Parat til 5G-projektet har afholdt fire workshops i løbet af 2021 med det mål at klæde kommunerne på til udrulningen af 5G. Fokus har været på at dele viden og skabe et samtaleforum i øjenhøjde med kommunale medarbejdere. Der er blevet fokuseret på kommunernes forskellige roller inden for 5G som kunde, facilitator og lovgivende myndighed. I februar 2022 præsenterede vi BYERNES 5G-MANIFEST, som tager et første kig på, hvordan du som kommune kan arbejde for at få en samfundsmæssig fornuftig indgang til netværket som kunde, myndighed og facilitator for borgere og virksomheder.

Du kan finde præsentationerne og få inspiration fra de fem workshops ved at klikke på respektive link ovenover.

Neden finder du vores 5G-manifest og Droneguiden.
Stor tak til Region Hovedstaden og Greater Copenhagen for støtte til projektet

KONTAKT

Seniorprojektleder
Karolina Huss

karolina.huss@gate21.dk

Varighed

Maj 2020 – December 2021

Se filmen “Kommunen og fremtidens drone”

Studietur den 16. september om autonome droner

Gate 21 og droneekspert Holo inviterer dig til en 1-dags studietur til Odense, hvor Holo er i fuld gang med at teste, hvordan man kan anvende avanceret droneteknologi til at transportere blodprøver mellem Ærø og Odense Universitetshospital. På studieturen vil du blive klogere på konceptet Urban Air Mobility (UAM) – anvendelsen af droner til transport af mennesker og gods i byområder. Du vil høre om de nyeste teknologier på området, deltage i en testflyvning og så vil vi dykke ned i de erfaringer man indtil nu har gjort sig med avanceret droneteknologi i sundhedsdrone projektet.

Studieturen henvender sig til dig der arbejder med eller interesserer dig for brugen af droner i kommunalt arbejde, samt sundhedspersonale med interesse for hospital@home konceptet.

TILMELDINGEN ER NU LUKKET

Projektbeskrivelse

Projektet Klar Parat til 5G har til formål at understøtte udrulningen af 5G igennem fokus på kommunernes udfordringer. Det kan være vejledning til at håndtere antennekrav, adgangen for borgere og virksomhedere eller identificere testcases, som kan fremskynde udrulningen af 5G og dermed styrke grundlaget for en hurtigere digital omstilling i hele Greater Copenhagen.

Projektets arbejdsområder

  • Styrket samarbejde på tværs af Greater Copenhagen om udrulning af 5G.
  • Arrangementer og materialer, der understøtter øget viden omkring 5G til kommuner.
  • Vidensdeling om konkrete samfundsmæssige behov og modning af projektideer, som kan understøtte 5G-udrulning på tværs af Greater Copenhagen

Partnere

Gate 21, Region Hovedstaden, DOLL Living Lab

10 guldkorn til kommunerne om 5G og planlægning

Gate 21 vil med projektet ’Klar parat til 5G’ klæde kommunerne på til udrulningen af 5G-netværket. Det sker blandt andet ved fem events, hvor vi dykker ned i emnet. Den 10. juni havde vi første event – ‘5G Nede på jorden’. Formålet var at give kommunale medarbejdere et bedre grundlag til at inkludere 5G, når de planlægger fremtidens byområder. På baggrund af webinaret har vi samlet 10 gode råd:

>> LÆS ARTIKLEN HER

Næste skridt for kommunernes brug af droner

I dag bruger mange kommuner droner til at holde opsyn med veje, overvåge og skabe et visuelt overblik over et større område – for eksempel i forbindelse med byggeprojekter. Ny teknologi og lovgivning giver mulighed for at sende en drone afsted uden den sædvanlige droneobservatør. Slagelse Kommune er i gang med at tage hul på de nye muligheder.

>> LÆS ARTIKLEN HER

Ericsson: 4G vs 5G – What is the difference?

En hjemmeside fra Ericsson, der dykker ned i forskellen på 4G og 5G. Læs med her:

Energistyrelsen: Vores hverdag med mobilstråling

Denne brochure udgivet af Energistyrelsen formidler fakta om mobilstråling, hvordan mobilstråling er en del af vores hverdag og forklarer 5G-teknologien. Læs mere her: