Klar, parat til 5G

Gate 21 inviterer til fire workshops i efteråret 2021, der skal gøre kommunerne ‘Klar-Parat til 5G’

Kommunen spiller en nøglerolle i fremtidens digitale infrastruktur og det generationsskifte af netværk, der skal til. I de fire klar-parat-5G workshops taler vi dit sprog, uanset om du er udvikler, planlægger eller it-konsulent i kommunen.

I de fire workshops vil vi fokusere på kommunernes forskellige roller, både nuværende og fremtidige, og forsøge at besvare deres spørgsmål til 5G med simple og klare anbefalinger. Ved hver workshop vil en værtkommune fortælle om deres forhåbninger og udfordringer med 5G.

 

5G netværket er ikke kun en fortsættelse af 4G. 5G åbner op for helt nye tekniske anvendelsesmuligheder for kommunerne. I forhold til udrulningen af 5G er kommunen en kunde, facilitator, lovgivende myndighed, samt eventuelt operatør på visse dele af netværket.

I de fire workshops vil vi fokusere diskussionen på kommunens alle forskellige roller og forsøge at besvare de spørgsmål kommunerne har til 5G gennem simple og tydelige anbefalinger. De fire workshops vil inkludere følgende temaer og ved hver workshop vil vi have en vært kommune, som fortæller deres forhåbninger og  udfordringer med 5G.

Workshop 1: Hvad er 5G? – Teknisk viden for ikke-tekniker
I denne workshop vil vi dykke ned i de tekniske grundelementer og forklare, hvad I som kommune skal være opmærksomme på, og hvorfor det er vigtigt. 5G giver nemlig mulighed for nye tekniske services som kommunen kan benytte i fremtidige strategiske planlægning og indkøb f.eks. muligheder for højere sikkerhed, prioritering af kapacitet eller edge-databehandling i netværket.

Onsdag d. 22.september 2021
9:00-11:30
Online

Workshop 2: Fremtidens 5G i praksis – Sådan bruges netværket i din kommune i 2029
I denne workshop dykker vi ned i fremtidige use cases, der er forventelige i 2029. Vi vil komme ind på anvendelsesområderne og se på hvad der kræves af kommunerne og 5G netværket i de forskellige cases.

Onsdag d. 20. oktober 2021
9:00-11:30
Online

Workshop 3: 5G økonomi og governance: Forretningsmodeller og partnerskaber
I denne workshop vil vi gå i dybden med eksempler på rollefordeling, hvad kommunerne skal investere i og hvilke typer muligheder, der er for partnerskaber og forretningsmodeller. Vi vil også se nærmere på internationale erfaringer omkring strategi og handleplaner på 5G.

Onsdag d. 17. november 2021
9:00-11:30
Online

Workshop 4: Hvad har vi lært og hvordan kommer vi videre? Byernes ”manifest” på 5G
Til den sidste workshop præsenterer vi resultaterne fra de tre forrige workshops og debatterer dem. Vi præsenterer også nogle guidelines som kommuner/byer kan bruges som holdepunkt i den fremtidige udrulning af 5G samt diskuterer de næste skridt for kommunerne.

Onsdag d. 15. december 2021
12:00 -15:30
Fysisk møde

Download en info folder om workshop serien her.

Vil du være oplægsholder eller vært for et event, vide mere om eventet, eller er du bare nysgerrig? Kontakt venligst Karolina Huss, projektleder, karolina.huss@gate21.dk eller Peter Bjørn Larsen, pbl@smartcityinsights.com.

 

KONTAKT

Seniorprojektleder
Karolina Huss

karolina.huss@gate21.dk

Varighed

Maj 2020 – Oktober 2021

Partnere

Gate 21, Region Hovedstaden, DOLL Living Lab

Projektbeskrivning

Projektet Klar Parat til 5G har til formål at understøtte udrulningen af 5G igennem fokus på kommunernes udfordringer. Det kan være vejledning til at håndtere antennekrav, adgangen for borgere og virksomhedere eller identificere testcases, som kan fremskynde udrulningen af 5G og dermed styrke grundlaget for en hurtigere digital omstilling i hele Greater Copenhagen.

Projektets arbejdsområder

  • Styrket samarbejde på tværs af Greater Copenhagen om udrulning af 5G. 
  • Arrangementer og materialer, der understøtter øget viden omkring 5G til kommuner.
  • Vidensdeling om konkrete samfundsmæssige behov og modning af projektideer, som kan understøtte 5G-udrulning på tværs af Greater Copenhagen

Energistyrelsen: Vores hverdag med mobilstråling

Denne brochure udgivet af Energistyrelsen formidler fakta om mobilstråling, hvordan mobilstråling er en del af vores hverdag og forklarer 5G-teknologien. Læs mere her: