Er der en vej for mere samkørsel? Det kan du blive klogere på, når Gate 21-projektet "Kør Smart – Kør Sammen" fremlægger projektets resultater og erfaringer ved Trafikstyrelsen og Vejdirektoratets konference om samkørsel den 25. september.
 
Konferencens omdrejningspunkt er, hvordan man i praksis kan fremme samkørsel. Her kan du høre mere om både barrierer for og gode erfaringer med samkørsel.
 
Analyser viser, at der er stort potentiale i samkørsel. Både det offentlige, virksomheder og privatpersoner kan spare tid og penge ved at benytte samkørsel, og samtidig betyder færre biler, at CO2-udslippet begrænses. 
 
Projektet ”Kør smart Kør Sammen” har med støtte fra Trafikstyrelsen netop undersøgt danske og udenlandske erfaringer med samkørsel. På konferencen er det blandt andet erfaringer fra dette projekt, som bliver præsenteret. 
 
”Projektet viser, at der er mange barrierer, som skal overvindes. Derfor er det både interessant og vigtigt at få afklaret, hvordan det kan lade sig gøre at fremme samkørsel, og det kan man blive klogere på ved at deltage i Trafikstyrelsen og Vejdirektoratets konference om samkørsel,” forklarer kontorchef i Trafikstyrelsen, Janni Torp Kjærgaard. 
 
På konferencen bliver der præsenteret både tyske, norske og naturligvis også danske erfaringer med, hvad der i praksis skal til for at fremme samkørsel.
 
Det er gratis at deltage og tilmelding skal ske inden d. 19. september.