”Og nu synes jeg vi skal få vinderne af Carbon20´s Tekniske pris afsløret”, sagde Klimakommissær Connie Hedegaard, da hun talte ved Klimamessen i Allerød, fredag d. 22. februar.


En enig jury valgte kranproducent Krøll Cranes, som vinder af Carbon 20´s Tekniske pris.


Juryen bestod af Carbon20´s projektleder Lone Kelstrup, Allerøds borgmester Erik Lund og forfatter og tidligere direktør i solcellefirma Jussi Adler-Olsen.


Krøll Cranes har gjort sig bemærket ved at turde tage energibesparelser alvorligt i et marked, der ellers ikke er kendt for at have miljøet som førsteprioritet.


Virksomhedens klimatiltag er stærkt forankret i ledelsen, der har været med til at skabe en holdningsændring omkring klimatiltag i hele virksomheden.


I 2013 er der store projekter på banen, bl.a. en ny kompressor og erstatning af eksisterende belysning i to produktionshaller. Det sidste med en forventet besparelse på 29 tons CO2 i 2014.



Connie Hedegaard overrækker Carbon 20 prisen til Henrik Nielsen fra Krøll Cranes


Efter prisoverrækkelsen sagde den stolte direktør for Krøll Cranes, Henrik Nielsen, ”Jeg utrolig glad og meget stolt over, at vi har vundet Carbon 20-prisen. Projektet har åbnet vores øjne for hvor mange muligheder, der findes på energispareområdet”, siger Henrik Nielsen.


”Det har som sådan ikke haft den store effekt på bundlinjen, men jeg synes, det er vigtigt, at man tænker på miljøet. Jeg kan også mærke en holdningsændring blandt medarbejderne. Faktisk oplever jeg, at flere medarbejdere tager medejerskab i projektet og er med til at pege på energiforbedringer, så det er rigtig positivt”, siger Henrik Nielsen og fortsætter ”Jeg synes virkelig, at Carbon 20-projektet har sin berettigelse, og jeg håber, at det fortsætter mange år”.


Udover diplom og blomster fik Henrik Nielsen også nøglerne til en Clever elbil, så han kan køre miljørigtigt rundt i en måned.