Onsdag d. 6. april samledes miljøplanlæggere, trafikeksperter, borgmestre, politikere og repræsentanter for den offentlige transport hos Gate 21 for at markere starten på Gate 21-projektet Formel M. Margrethe Vestager holdt åbningstalen, og hun havde et klart budskab til tilhørerne: Formel M’s vigtigste udfordring er at ændre på danskernes trafikkultur.


– Vi har en vision om at gøre transporten fri for fossil energi inden 2050. Den kan blive til virkelighed, hvis vi vil. Den gode nyhed er, at vi allerede har mange af midlerne til rådighed: elbiler, elcykler, elbusser og apps, der fortæller os, hvornår bussen går. Den forestående opgave handler derfor om at kombinere midlerne og at ændre på transportkulturen. Det sidste er en stor og krævende opgave. Derfor er det rigtig godt, at der i Formel M er så mange fra både den private og den offentlige sektor til at løfte i flok, sagde Margrethe Vestager i sin tale.
Margrethe Vestager fortæller om vigtigheden af et projekt som Formel M.


En tur på elcyklen
Formel M består af 17 demonstrationsprojekter forankret i de seks danske kommuner: Ballerup, København, Albertslund, Allerød, Middelfart og Fredericia. Kommunerne skal bl.a. samarbejde med lokale virksomheder om at få etableret nye transportvaner og -systemer i områderne.


I timerne før receptionen mødtes alle involverede kommuner med forskningsinstitutionerne og de private partnere i projektet for at koordinere indsatsen og skabe synergi mellem de 17 demonstrationsprojekter.

Formel M-kommunen Albertslund stillede elcykler til rådighed, og Margrethe Vestager benyttede lejligheden til at prøve en tur.