Cases

OM PROJEKTET

Mobilitet på Tværs vil forandre og forbedre den grønne mobilitet i Greater Copenhagen ved at implementere og involvere borgere i nye mobilitetsløsninger og ved at skalere ny mobilitet tværs af land, forstad og by.

I Mobilitet på Tværs har en række kommuner og andre aktører arbejdet lokalt med at sikre bæredygtig mobilitet for borgerne i by og på land. Det er resulteret i ni cases, der med forskelligartede målgrupper som unge, beboere i landsbyer, medarbejdere i virksomheder alle har bidraget ny viden på mobilitetsområdet – og ikke mindst nye, grønne transportvaner hos borgerne. Læs mere om de enkelte cases herunder:

Lejre Kommune vil engagere borgerne i nyt Living Lab

For Lejre Kommune er omstillingen af landsbyen et helt centralt tema og udgangspunktet er, at alle skal være med til at skabe og tage ansvar for velfærden og bæredygtigheden.

Sjøbo og Tomelilla Kommune samarbejder tæt om at omstille borgernes mobilitetsvaner

Sjøbo og Tomelilla Kommune samarbejder om at etablere Living Labs, der kan demonstrere løsninger til fremtidens bæredygtige landsbyer. 

Lund udvikler bæredygtig transport

Lunds Kommune arbejder for et sammenhængende og bæredygtigt transportsystem. Det betyder blandt andet, at de vil gerne udbrede løsninger som samkørsel og kombinationsrejser, så det er nemmere for alle borgere at bruge kollektive transportformer.

Pendlerne i Slagelse skal have grønne alternativer til bilen

Slagelse Kommune vil skabe bedre kollektive transportløsninger for alle pendlere i kommunen. Derfor har de valgt i denne case at dykke ned i, hvordan de kan nytænke og udvikle på de kollektive transportløsninger.

Det skal være nemmere at komme til og fra stationen i Nivå

Fredensborg Kommune vil lave et testforløb med borgerne i Nivå og en kampagneindsats for at understøtte en grønnere transportkultur i byen.

Kombination af elbiler og toget kan aflaste indfaldsvejene

4-Leaf Consulting vil gøre det attraktivt for borgere, der bor uden for de større byer at anskaffe sig en elbil for at komme nemt og grønt til og fra de større stationer og videre med offentlig transport.

Kan samkørsel og cykelfremme få folk ud af bilen?

Roskilde Kommune vil styrke kommunens bæredygtige mobilitet og arbejde mod en fremtid, hvor borgerne ikke står med valget om enten at tage bilen eller cyklen – men i stedet vælger en både-og løsning.

Kampagne skal få flere til at køre sammen i hovedstadsregionen

Sammen med flere aktører som regioner, kommuner, virksomheder og transportudbydere igangsætter Gate 21 et fælles samkørselsinitiativ, der skal skabe kendskab til samkørsel og få flere til at køre sammen

Ansatte på hovedstadsregionernes hospitaler kører sammen

Region Hovedstaden arbejder målrettet for at imødegå den stigende trængsel og understøtte god mobilitet for borgerne, arbejdstagerne og besøgende i regionen.

Kan vi få fremtidens trafikanter til at vælge grøn mobilitet?

Fremtidens trafikanter er unge mennesker i dag. Derfor er det nødvendigt at undersøge og forstå de unges transportvaner og inddrage dem, hvis vi skal sikre en grøn mobilitet i fremtiden. Det arbejder Roskilde Kommune på i denne case.

Projektet er støttet af:

PARTNERE

Danske kommuner: Fredensborg, Frederiksberg, Slagelse, Roskilde og Lejre

Svenske kommuner: Sjöbo, Tomelilla og Lund

Andre aktører: Region Hovedstaden, Innovation Skåne, Gate 21, Mobile Heights, Concito, 4-Leaf Consulting, Movia, Roskilde Universitet og DTU Diplom

VARIGHED

April 2020 – september 2022

KONTAKT

Seniorprojektleder
Signe Poulsen

signe.poulsen@gate21.dk