Nu begynder rekrutteringen i Bæredygtig Bundlinje Bornholm

af | apr 10, 2018

Bæredygtighed skal også være en god forretning – det er et af otte nye mål som en stor gruppe borgere fandt frem til under Bornholmerdøgnet, der blev holdt i november sidste år. Sammen med en række partnere ruller regionskommunen derfor nu et projekt ud, der skal vise vejen for grønt erhverv og få øens små og mellemstore virksomheder med på den grønne bølge.

På tre år vil 30-40 virksomheder få hjælp til den grønne omstilling. Nogle vil opnå et mersalg ved nye grønne produkter eller en grønnere kundeprofil. Halvdelen vil få op til 70.000kr yderligere som de kan bruge på individuel grøn rådgivning. Alle vil tjene penge via energi- og materialebesparelser.

Projektet har fået navnet Bæredygtig Bundlinje Bornholm og skal hjælpe virksomhederne med at se mulighederne i at gå den grønne vej. De mange virksomheder med en grøn og bedre bundlinje, skal være eksempler på hvordan den grønne dagsorden kan løfte Bornholms erhvervsliv.

Bestyrelsesformanden for Business Center Bornholm, Peter Vesløv siger:

”Fra starten har idéen med vores velkendte projekt, Bright Green Island, været, at en få en smart grøn dagsorden til at bringe vækst til Bornholm gennem innovation og ved at være en fælles brandingplatform. Vi tror på, at bæredygtighed kan styrke virksomheders bundlinje og samtidig medvirke til at tiltrække arbejdskraft til øen. Med Bæredygtig Bundlinje Bornholm skal vi vise, hvordan vi gør.”

Gate 21 vil sammen med otte udvalgte bornholmske partnere stå for at udvikle og gennemføre de grønne forretningsmodeller, som de involverede virksomheder skal nyde godt af. Det kan både handle om her-og-nu besparelser på energi og materialer og mere langsigtede konkurrencefordele ved at tænke produkter eller services ind som en del af den cirkulære økonomi.

Bæredygtig Bundlinje Bornholm skal sørge for at indfri virksomhedernes potentiale for energi- og materialeeffektiviseringer, cirkulær økonomi og grøn forretningsudvikling. Virksomhederne bliver tilbudt processtøtte, kortlægning af potentiale for materiale og energieffektiviseringer, energiaudit, konsulentassistance til udvikling af en grøn forretningsmodel, investeringsstøtte samt netværk og workshops som en del af projektet.

I den kommende tid vil en række virksomheder blive kontaktet med invitation til projektet, men alle interesserede virksomheder kan henvende sig direkte til Business Center Bornholm eller hos Bright Green Island.

Bæredygtig Bundlinje Bornholm har været undervejs siden 1. november 2017 og løber i tre år. Projektet er udviklet sammen med de bornholmske partnere og bygger videre på erfaringer fra lignende projekter i henholdsvis Region Hovedstaden og Region Midtjylland.

Partnere i Bæredygtig Bundlinje Bornholm

Bornholms Affaldsbehandling (BOFA), Bornholms Energi og Forsyning (BEOF), Bright Green Island (BGI), Business Center Bornholm (BCB), Teknik og Miljø (TM), Destination Bornholm (DB), Energitjenesten Bornholm, Center for Regional- og Turismeforskning (CRT) og Vækstforum Bornholm.

Yderligere information
Lena Schenk
Projektleder Bright Green Island
Mail: Lena.Schenk@brk.dk
Mobil: +45 30182353

John Noer
Seniorkonsulent Business Center Bornholm
Mail: jn@bornholm.biz
Mobil: +45 30 70 22 53