Energi Øresund har i samarbejde med State of Green i Danmark og Sustainable Business Hub i Sverige skabt en ny fælles besøgstjeneste, der for første gang tilbyder delegationer fra udlandet at besøge både Danmark og Sverige på samme tur.


Green Cooperation Denmark – Sweden er navnet på den nye besøgstjeneste, som er rettet mod erhvervsfolk, politikere, embedsmænd og journalister.


Internationalt netværk og markedsføring


I både Sverige og Danmark findes en lang række banebrydende projekter indenfor blandt andet bæredygtig byudvikling, grøn transport og vedvarende energi. Disse projekter er med til at skabe fremtidens samfund og bidrager til grøn vækst.Besøg på Västra Hamnen. 23.maj 2012. En delegation fra Østrig ser på energirigtigt byggeri i Västra Hamnen, Malmö.
Foto: Ernst Grosshagauer


Med Green Cooperation Denmark – Sweden får danske og svenske virksomheder en unik mulighed for i fællesskab at skabe nye internationale netværk og markedsføre deres bæredygtige løsninger på det internationale marked.


Deltagere er glade for studiebesøg


State of Green Tours i Danmark er netop blevet evalueret af Copenhagen Economics. Evalueringen dækker de sidste fire år, hvor State of Green Tours har arrangeret mere med 200 besøgsture med næsten 4000 deltagere i Danmark. Evalueringen viser, at deltagerne med besøgene har fået øget kendskab til bæredygtige løsninger indenfor energi, klima og miljøområdet, og at de efter besøget er mere positive overfor investeringer og samarbejder med partnere i Danmark. Samlet betegner evalueringen besøgstjenesten som et fremragende koncept.Besøg på Lynetten, 23.maj 2012. En delegation fra Østrig besøger vindmøllerne på Lynetten, København.
Foto: Ernst Grosshagauer


Støtte fra EU


Green Cooperation Denmark – Sweden er en del af Energi Øresund projektet. Udover den planlagte støtte til Energi Øresund har Interreg IVA givet en ekstra bevilling til Green Cooperation Denmark – Sweden i 2012 og 2013


Bag Green Cooperation Denmark – Sweden står Sustainable Business Hub, State of Green, Københavns Kommune, Malmö Stad og Lunds Universitet.


Læs mere om Green Cooperation Denmark – Sweden her:
GreenTech Visits og State of Green Tours