Foto: Gate 21
 
Af Signe Munch-Pedersen
 
”Test en elcykel – og få en flyvende start på en sundere hverdag”. Sådan lyder opfordringen, når otte kommuner og otte hospitaler i Region Hovedstaden fra uge 10 kickstarter den kampagne, der skal få flere pendlere til at bruge transporttiden til at motionere.
 
Kampagnen ”Test en elcykel” tilbyder borgere og ansatte, der normalt kører i bil og har mere end fem km til arbejde, at prøve en elcykel i tre måneder. I prøveperioden har testpersonerne mulighed for at konkurrere mod hinanden om at køre flest kilometer og flest ture på elcyklen. Cykelturene kortlægges via en app, som testpersonerne henter ned på deres smartphone. På websitet
www.testenelcykel.dk kan deltagerne se de tilbagelagte ture og deres placering på ranglisten.
 
Borgere og ansatte i de deltagende kommuner, hospitaler og i udvalgte virksomheder kan tilmelde sig kampagnen fra mandag den 3. marts 2014 på www.testenelcykel.dk.
 
Største fælles fremstød
Kampagnen er det største, samlede danske fremstød for elcykler til dato. 1.700 personer skal i perioden 1. april 2014 til 1. juni 2016 prøvekøre en elcykel. 1. april kører de første 250 testpersoner af sted på en elcykel. Kampagnens målsætning er, at tre ud af fem testpersoner efter prøveperiodens ophør vælger at pendle til arbejde på en elcykel. Flere elcykler på vejene vil kunne nedbringe trængslen og CO2?udledningen fra transporten.
 
Mange flere kan få gavn af elcyklen
”Elcyklen er et oplagt transportmiddel til personer, der gerne vil dyrke daglig motion, men som ikke ønsker at møde svedige op på arbejde. Eller som har svært ved at tage sig sammen til at cykle, hvis det blæser eller er bakket. I kampagnen ”Test en elcykel” får borgere og ansatte mulighed for at afprøve, om elcyklen er værd at investere i. Vi håber på den måde at kunne gøre elcyklen lige så folkelig, som den er i Holland,” fortæller projektleder Anna Thormann fra Gate 21.
 
Elcyklen giver den nødvendige motion
30 min. på elcykel giver den mængde moderate fysiske aktivitet, som Sundhedsstyrelsen anbefaler, at vi dyrker dagligt for at undgå livsstilssygdomme. Det viser videnskabelige forsøg med elcyklers effekt på sundheden fra blandt andet Schweitz og Holland.