Borgmester i Fredensborg Kommune Thomas Lykke Pedersen ser frem til samarbejdet i Gate 21. Foto: Fredensborg Kommune


Fredensborg Kommune er pr. 1. juli blevet partner i Gate 21. Formålet med partnerskabet er at accelerere Fredensborg Kommunes klimaindsats. Borgmester i Fredensborg Kommune Thomas Lykke Pedersen glæder sig over, at partnerskabet er en realitet:

”Klimaudfordringer som fx energiforsyning eller transport krydser over kommunernes grænser. Samarbejdet med andre kommuner, virksomheder og vidensinstitutioner i Gate 21 er en god måde at sikre, at kommunerne ikke sidder hver for sig og opfinder den dybe tallerken, når vi alle arbejder på klimaområdet”. Samme tankegang mener Borgmesteren gør sig gældende i 29 kommuners samarbejde med Region Hovedstaden om den regionale klimastr ategi, som han står i spidsen for.


Videndeling og Kompetenceudvikling i Gate 21
Formand for Plan- og Klimaudvalget i Fredensborg Kommune Lars Simonsen ser også med begejstring på de nye muligheder kommunen  får gennem partnerskabet i Gate 21:

”For Fredensborg Kommune er partnerskab med Gate 21 en mulighed for en bredere videndeling, netværk og kompetenceudvikling med fokus på konkret handling. Gate 21 bringer mange kompetencer sammen, og vi ser frem til at lære mere om andres gode erfaringer og udvikle løsninger, som den enkelte kommune ikke selv kan. Dialog og samarbejde med andre dynamiske kommuner og netværk ser jeg også som afgørende for at nå målsætningerne i vores nye Klima- og Energistrategi”.

Gate 21: Velkommen til ambitiøs kommune
Fra Gate 21 er Direktør Jacob Lundgaard entutiastisk i sin velkomst til Fredensborg Kommune:

”Det glæder mig, at flere kommuner også i det nordsjællandske har fået øjnene op for Gate 21. Jeg byder Fredensborg Kommune velkommen i Gate 21 og ser frem til at samarbejde med en kommune, der har mange ambitioner og ideer til, hvordan vi sammen tager ansvar for klimaet.”