Strategisk energiplanlægning er et af Gate 21’s indsatsområder, og lige nu er en række partnere i færd med at tegne konturerne til et projekt om emnet. PlanEnergi, der er ny partner i Gate 21, er med i det arbejde.


“PlanEnergi’s valg om at blive en del af Gate 21’s partnerkreds gavner vores kommende fyrtårnsprojekt om strategisk energiplanlægning. PlanEnergi har nemlig stor erfaring med emnet og har blandt andet udarbejdet en energivision sammen med Region Midtjylland,” fortæller projektudvikler i Gate 21 Jacob Fink.


Region Midtjyllands energivision, der er den første af sin slags, peger på mulige veje til at realisere tiltag, der kan optimere anvendelsen af vedvarende energi i Region Midtjylland. Region Midtjyllands vision vil fungere som inspiration i Gate 21’s videre arbejde med projektet om strategisk energiplanlægning.


“Det er en fordel for Gate 21’s projekt om tværkommunal og strategisk energiplanlægning at have en partner med så konkrete erfaringer fra et lignende projekt med,” udtaler projektchef i Gate 21 Poul Erik Lauridsen.


Hos Plan Energi ser man frem til samarbejdet om et nyt projekt:


“Gate 21’s anslag til projektet er interessante, fordi Gate 21 forsøger at skabe fælles fodslag. Det er det der skal til for at der bliver flyttet noget”, udtaler Energiplanlægger i PlanEnergi, Per Alex Sørensen.


I slutningen af februar måned afholdt Gate 21 sammen med Ålborg Universitet og PlanEnergi et idéudviklingsmøde, hvor visionerne for strategisk energiplanlægningsprojektet blev diskuteret. Nu venter det videre arbejde med at færdiggøre projektet.