Hans Barlach (tv), Borgmester i Greve Kommune og Thomas Lykke Pedersen, Borgmester i Fredensborg Kommune er nye bestyrelsesmedlemmer i Gate 21.


Gate 21’s borgmesterforum har udpeget to nye kommunale medlemmer til bestyrelsen. De to nye er borgmester i Greve Kommune, Hans Barlach og borgmester i Fredensborg Kommune Thomas Lykke Pedersen.


Hans Barlach forventer sig meget af arbejdet i Gate 21’s bestyrelse:


“I Gate 21 indgår mange betydningsfulde partnere. Greve Kommune har dermed adgang til et vigtigt netværk, hvis samlede ressourcer er altafgørende for at nå målene i klimaplanen. Gate 21 er først og fremmest et samarbejde, der skaber viden om, hvordan klimaudfordringerne bedst kan løses, og jeg ser frem til at bidrage til den strategiske udvikling af partnerskabet”


Også Thomas Lykke Pedersen forventer meget af arbejdet i bestyrelsen og ser blandt andet frem til at nedbryde de kommunale grænser på klimaområdet:


“Ekstremregn, transport, energiforsyning og grøn vækst i erhvervslivet går jo på tværs af geografiske og administrative grænser, så jeg ser et stort behov for at kommunerne samarbejder bredt om at løse klima-udfordringerne. Gate 21 byder på mange muligheder for at geare indsatsen, skabe en samlet, bredere viden og udvikle løsninger, som den enkelte kommune ikke selv kan.”


Behov for indgående kendskab til kommunerne
Direktør i Gate 21, Jacob Lundgaard, ser frem til de nye medlemmers bidrag til bestyrelsesarbejdet:


“Greve og Fredensborg er kommuner med skarpe miljøprofiler. Deres indspil bliver derfor yderst værdifuldt i bestyrelsesarbejdet. Gate 21’s projekter tager udgangspunkt i kommunernes klimaudfordringer. Det indgående kendskab til kommunernes behov og udfordringer er derfor helt essentielt for os”, siger Jacob Lundgaard.


Gate 21’s bestyrelse består af ni medlemmer fra kommuner, forskningsinstitutioner og private virksomheder. Ud over de to nyvalgte medlemmer til bestyrelsen har borgmesterforum genvalgt Signe Goldmann, medlem af Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune og Steen Christiansen, Borgmester i Albertslund Kommune, til Gate 21’s bestyrelse.


Af Laust Hallund