Årets Cykelinitiativ-pris går til en Moving People-virksomhed

En spritny Cykelinitiativ-pris er i år gået til Gubra, som er en del af netværket i Moving People.

Fra venstre: Michael Svane, DI Transport, Jacob Jelsing, Gubra, Benny Engelbrecht, Transportminister og Klaus Bondam, Cyklistforbundet. Foto: Jane Kofoed, Cyklistforbundet

af | 23. september - 2020 | Ikke-kategoriseret

Tirsdag den 22. september modtog Gubra’s medstifter Jakob Jelsing prisen for Årets Cykelinitiativ i 2020. Prisen blev overrakt af transportminister Benny Engelbrecht.

Begrundelsen for prisen er, at Jacob Jelsing som virksomhedsleder forstår vigtigheden af, at virksomheden sætter fokus på grøn transport til gavn for klima, god fremkommelighed og sundhed for medarbejderne.

”Han er et godt eksempel på, hvor stor betydning, det har, når en virksomhedsleder går forrest og bakker op om tiltag til gavn for medarbejderne, andre virksomheder – og til gavn for samfundet,” sagde transportminister Benny Engelbrecht i sin motivation for tildeling af prisen til Jacob Jelsing.

 

Aktiv deltager i Moving People

Gubra, som er en privatejet biotekvirksomhed, har siden starten af 2020 været en meget aktiv del af Moving People. Så sent som den 27. august 2020 havde virksomheder og kommuner i Moving People netværket fornøjelsen af at høre om nogle af de cykelindsatser, virksomheden har arbejdet med sammen med medarbejderne. Du kan læse mere om indsatserne i artiklen ’Cykling til arbejde er en del af den grønne omstilling i Gubra’.

 

Se film om Gubras cykelindsats

Videoen er produceret af Dansk Industri.

Jacob Jelsing, medstifter Gubra. Foto: Sofia Pitt Boserup, Gubra

Om prisen ’Årets Cykelinitiativ’

Årets Cykelinitiativ er en nyoprettet pris, som er blevet til i et samarbejde mellem Cyklistforbundet, Dansk Industri og Transportministeriet.

Formålet med prisen er at anerkende en person, der på en eller anden måde har gjort en mærkbar og positiv forskel for landets cyklister. Derudover skal prisen inspirere til at sætte gang i nye initiativer, der kan få flere til at vælge cyklen frem for andre transportmidler. Prisen kan gives til konkrete tiltag, men også til det gode eksempel, som eksempelvis virksomhedslederen, der motiverer medarbejderne til at cykle gennem sit eget engagement eller til en medarbejdergruppe, der har skabt en stærk cykelkultur på arbejdspladsen.

Læs mere om prisuddelingen på Transportministeriets hjemmeside.

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

* Påkrævet felt
Du kan her anmode om at modtage Gate 21s nyhedsbreve og e-mails med relevante informationer om aktiviteter i regi af Gate21, tilbud om arrangementer mm. Vi behandler i den forbindelse personoplysninger (navn, organisation og e-mail). Formålet med behandlingen er at kunne sende e-mails og indsamle statistik. Vores behandling af personoplysninger fremgår af Privatlivspolitikken.

Ønsker du ikke længere at modtage mails fra Gate 21 kan du klikke på afmeld-linket i bunden af et hvert nyhedsbrev, du måtte modtage fra os.

Flere nyheder om :

 

Flere nyheder om :