AffaldPlus er ny partner i Gate 21

af | dec 21, 2018

Sammen skal de to partnere understøtte den grønne energiomstilling og styrke omstillingen til et cirkulær samfund med bedre genanvendelse af affaldsressourcer.

Det er en stor glæde for Gate 21 at kunne byde AffaldPlus velkommen som partner. AffaldPlus er et affaldsselskab, som er ejet af Faxe, Ringsted, Næstved, Slagelse, Sorø og Vordingborg Kommuner. Sammen med ejerkommunerne arbejder de for at skabe et samfund, hvor affald ses og behandles som en værdifuld ressource. Denne dagsorden er central for Gate 21’s strategier og partnerskabet med AffaldPlus kan derfor styrke det tværgående arbejde med energiomstilling og fremme af en mere cirkulær tilgang til vores ressourcer.

 

Fakta om AffaldPlus

AffaldPlus håndterer affaldet på Syd- og Vestsjælland. Sammen med de seks ejerkommuner arbejder AffaldPlus på at skabe et samfund, hvor affald ses og behandles som en værdifuld ressource. Det sker ved at forebygge, at affald opstår og ved at genbruge affaldet eller omdanne det til råstoffer og miljøvenlig energi.

AffaldPlus’ genbrugspladser har 2 millioner kundebesøg om året og modtager årligt cirka 170.000 tons affald. Dette sorteres i over 50 forskellige affaldstyper, så årligt sender AffaldPlus cirka 80 procent af den samlede affaldsmængde til genanvendelse.

Læs mere om AffaldPlus her.