Kan bycykler også fungere i forstadskommuner?

af | mar 21, 2019

Foto: Peter Liljenberg

Glostrup Kommune vil de kommende tre år teste, om der er et behov for bycykler. Indsatsen skal fremme brugen af cykler, løbehjul og andre lette transportmidler for at give borgerne nye muligheder, når de stiger af eller på den kollektive transport på stationen.

Glostrup Kommune har i februar godkendt finansieringen af i alt 20 bycykler, ti almindelige og ti elcykler, som skal stå ved Glostrup Station. Initiativet er en del af projektet Fremtidens Intelligente Mobilitet, hvor en række kommuner, universitet og virksomheder i Greater Copenhagen har fået EU-støtte til at afprøve og opføre forskellige transportløsninger. 

– Hvis man ikke selv kan have en cykel med til Glostrup, kan man få lov til, mod et mindre honorar, at få en cykel til at cykle ud til sin arbejdsplads, så den trafikbelastning, der er i Glostrup, kan blive mindre, sagde Søren Enemark (S), formand for Miljø-, Teknik- og Ejendomsudvalget til lokalavisen Folkebladet.

Indsatsen skal give den kollektive transport en øget rækkevidde ved at stille transportmuligheder til rådighed, når borgerne står af toget eller bussen på stationen. Derudover er det planen at undersøge, hvordan cykelparkeringsløsninger på Glostrup Station kan gøres mere tidssvarende og attraktive.

Ifølge Folkebladet mente et mindretal i Glostrup Kommunes kommunalbestyrelse, at man burde have brugt alle pengene på cykelparkeringsløsninger i stedet for, og at delecykler hører til i København, hvor turister skal til forskellige attraktioner og ikke i en forstadskommune.  

Samlet er der 2,23 millioner kroner til projektet på Glostrup Station, hvoraf Glostrup Kommune har bidraget med de 800.000, mens EU bidrager med de sidste 1,43 million. Af disse penge er der sat 855.000 kroner af til ’test af cykelparkering, leje- og delecykelløsninger samt fremme af andre lette transportmidler, der styrker brugen af den kollektiv befordring’.

Læs mere om hele Glostrup stationsprojekt, som case, her.

Cases skal pege på fremtidens intelligente mobilitetsløsninger

I projektet Fremtidens Intelligente Mobilitet i Greater Copenhagen vil en række partnere arbejde med at benytte de teknologiske muligheder til at understøtte en mere bæredygtig mobilitet i og på tværs af Region Hovedstaden, Region Skåne og Region Sjælland. Læs mere om projketet her.

Fremtidens Inteliigente Mobilitet i Greater Copenhagen (FIMO) er støttet af Interreg ØKS.