Foto: Cock’s & Cows

Cock's & Cows

Hotel & Restauration

København Kommune

Årlig energibesparelse:

132.346

kWh

 

Besparelse:

6 ton oksekød

kroner

 

 

Reduktion af madspild:

1,4 ton 

CO2-reduktion årligt

Cock’s & Cows har i Bæredygtig Bundlinje arbejdet med at få mere innovation ind i deres samarbejder i leverandørkæden fra landmanden og frem til deres restauranter. Arbejdet har fokuseret på mulighederne for CO2-besparelser, øget kødkvalitet og for omlægning til økologi.

De har fået analyseret, hvordan restauranterne kan øge deres fokus på miljø og bæredygtighed – et fokus som er vigtigt for deres målgruppe, ’millennial diners’. De kan også forsøge at sælge flere planteburgere, hvilket andre burgerkæder har haft stor succes med.

To restauranter har fået energirådgivning, og en restaurant har deltaget i kursus om at reducere madspild.

Virksomhedens grønne potentialer

Oksekød udgør en afgørende og vigtig del af burgeroplevelsen. Det er samtidig en ressource, der har et stort CO2-aftryk. Cock’s & Cows kan reducere kødmængden per bøf med 10 procent ved at bruge oksekød af en højere kvalitet og med mere smag. Det svarer til cirka 6 tons oksekød om året for alle restauranter. Mindre madspild reducerer også CO2.

Der er kigget på brug af vakuumpakning og sous vide af bøfferne. Ved at droppe denne tilberedningsmetode, vil Cock’s & Cows få færre arbejdsgange og et mindre forbrug af både plast og vand.

En ny stegemetode og ny grill med øget kapacitet i restauranterne medfører et mindre elforbrug per burger og giver samtidig et bedre arbejdsmiljø for de ansatte på grund af mindre stegeos under tilberedningen.

Cock’s & Cows har også mulighed for at spare på energien ved at udskifte stege- og opvaskeudstyr og varmelamper til mere energieffektive modeller.

Besparelser

Årlig besparelse på 6 ton oksekød: 
Det svarer til 131 ton CO2-reduktion årligt

Reduktion af madspild:
Det svarer til 1,4 ton CO2-reduktion årligt

Årlig energibesparelse på 132.346 kWh:
Det svarer til 31,7 ton CO2-reduktion årligt

“At deltage i projektet har sat gang i en god proces. Den nye stegemetode har forbedret arbejdsmiljøet væsentligt, og vi forventer den også forbedrer økonomien.”

Daniel Knuttel, direktør i Cock’s & Cows

Virksomheden har fået rådgivning inden for følgende områder:

Energi – bygninger, Materialer – madspild og menusammensætning

Fakta om virksomheden

Den første Cock’s & Cows åbnede i 2010 på Gl. Strand. I dag har de syv restauranter, takeaway-service og de udlejer lokaler til selskaber og arrangementer. 

Casen er en del af projektet Bæredygtig Bundlinje