Foto: Restaurant Kalvø

Restaurant Kalvø

Hotel & Restauration

Frederikssund Kommune

Årlig energibesparelse:

4,614

kWh

 

Investeringsbehov:

144.025

kroner

 

Besparelse:

46.522

kroner

Tilbagebetalingstid:

3,1

år

 

Restaurant Kalvø er blevet moderniseret løbende, og efter den indledende kortlægning viste køkkenet sig som området med det største potentiale. Forbruget på restaurantens ovn og opvaskemaskine blev registreret i en periode og alternative løsninger blev anbefalet.

 

Virksomhedens grønne potentialer

Restauranten kan spare energi ved at skifte ovn og opvaskemaskine. Opvaskemaskinen blev foreslået skiftet til en type med forskyllefunktion, der vil spare restauranten for både vand og tid.   

På køkkenapparaterne blev der både fundet potentielle miljømæssige og økonomiske besparelser. En ny ovn har en tilbagebetalingstid på to år, så den blev købt ikke lang tid efter. Udover det økonomiske aspekt spares der også tid, som kan bruges på mere værdiskabende aktiviteter.

Besparelser

Årlig energibesparelse: 4,614 kWh
Det svarer til 1,1 tons CO2 årligt

Investeringsbehov: 144.025 kroner

Besparelse: 46.522 kroner

Tilbagebetalingstid: 3,1 år

“Vi har været rigtig glade for at være med i Bæredygtig Bundlinje. Det er virkelig værdifuldt at få kompetente – og ikke mindst uvildige – folk til at gennemgå ens virksomhed helt gratis og derefter give et bud på, hvor der kan bruges mindre energi og spares flere penge. Det tilbud skulle vi i hvert fald ikke tænke ret længe over, før vi sagde ja tak.”

Rasmus Rasmussen, Restaurantchef i Restaurant Kalvø

Virksomheden har fået rådgivning inden for følgende områder:

Energi – bygninger

Fakta om virksomheden

Beliggende på toppen af halvøen Kalvø har Restaurant Kalvø siden 1904 serveret god mad og drikke for gæster med tilhørende fantastisk udsigt over Roskilde Fjord. Restauranten har i lang tid været samlingssted i Frederikssund og holder mange underholdende arrangementer. Restauranten ligger også ved siden af vikingebopladsen, hvor der altid summer af aktivitet. Specielt om sommeren, hvor det berømte vikingespil bliver afholdt.

Casen er en del af projektet Bæredygtig Bundlinje