Derfor Fællesskabet for Dynamiske Data

Næstved Kommune er nyt medlem i Fællesskabet for Dynamiske Data. Velkommen!
IT- og Digitaliseringsambassadør i Næstved Kommune, Partheepan Vijayamohan giver i en artikel et bud på den værdi, som fællesskabet kan skabe for kommunen.

Foto: Pixabay

Om Næstved Kommunes valg af Fællesskabet for Dynamiske Data

Af Partheepan Vijayamohan
IT- og Digitaliseringsambassadør
, Næstved Kommune

Næstved Kommunes formål er at styrke og fremme anvendelsen IoT til opgaveløsning i vores Center for Ejendomme og Center for Teknik og Miljø samt resten af organisationen, herunder understøtte de tekniske centre i at opsamle og bruge data til at tage strategiske beslutning og se effekten af dette. Det skal ske med fokus på de af ledelsens udpegede fokusområder for eksempel: energioptimering, bedre indeklima og driftsoptimering.

Næstved Kommune tog hul på IoT allerede i 2020, men vi oplevede forskelligartede teknologier (LoRaWAN, 5G m.m.), og at data var svært at få ud og få ejerskab over. Derudover oplevede vi også at skulle tænke og opfinde løsninger fra bunden og ikke kunne gøre rigtig brug af løsninger udviklet af andre kommuner. Vi kiggede derfor mod et fællesskab indenfor IoT, som kunne fungere som platform for vidensdeling og erfaringsudveksling til gensidig gavn og inspiration på tværs af kommunerne til anvendelse og implementering af IoT.

Valget fald på Gate 21’s Fællesskab for Dynamiske Data. Grunden var ret enkelt – det forenede Næstved Kommunes ønsker med fællesskabets grundformål:

 

Tænk langsigtet (Fællesskabet for Dynamiske Data)

En samlet strategi for at sikre kvaliteten af data, hvordan dette bruges samt sikkerhed. En samlet strategi er nødvendig for, at Næstved Kommune ikke står stille i arbejdet med IoT.

 

Analyse af behov (Samarbejde med DTU)

Der er brug for en gennemgang af Næstved Kommunes behov. Er der de systemer og teknologier, som skal til, for at vi kan udvikle os og give borgerne den bedste service i fremtiden.

 

Start småt (Install)

Der er ingen grund til at rulle alt ud på en gang. Man kan sagtens begynde med at få en platform, der viser eksempelvis luftfugtighed, CO2, temperatur for et enkelt mødelokale eller lokation – og derefter bygge ud. Derfra kan vi vurdere, hvad der giver værdi. På den måde smider man ikke unødig økonomi efter teknologi, der aldrig kommer i brug. Vi vil danne os nogle erfaringer baseret på en fast kendt omkostning og udveksle erfaring med ligesindede kommuner. Samtidig sikrer vi os en IoT-platform, som vi kan skalere – i takt med at det bliver nødvendigt.

 

Hav ekspertisen in-house (projektgruppen i Næstved Kommune)

En af de ting, vi også har fokus på i Næstved Kommune, er at få de rette fagpersoner i organisationen til at håndtere data. Der skal være kollegaer, der kan bruge og nuancere de indkommende data og ikke mindst forholde sig kildekritisk til dem.

 

Gør det nemt (Os2IoT)

Løsningen skal være nem at opsætte, gøre det nemt at dele data på tværs og gøre det nemt at visualisere.

 

Flere nyheder om Smarte Byer & Bygninger, Aktiviteter:

Solcelledrevet dataindsamler skal give kommunerne et bedre overblik

Læs mere her

BLOGINDLÆG: Rejsen mod data-utopien går gennem standarder og fællesskaber

Læs mere her

Nye pejlemærker vedtaget i Fællesskabet for Dynamiske Data

Læs mere her

 

Flere nyheder om Smarte Byer & Bygninger, Aktiviteter:

Solcelledrevet dataindsamler skal give kommunerne et bedre overblik

Læs mere her

BLOGINDLÆG: Rejsen mod data-utopien går gennem standarder og fællesskaber

Læs mere her

Nye pejlemærker vedtaget i Fællesskabet for Dynamiske Data

Læs mere her