FUTURE | Case 4: Energioptimering gennem smarte grids i bygninger

af | jun 27, 2019

Foto: Arkivfoto

Smartere styring af varme og kulde skal mindske energiforbruget i sygehusbygninger

Casen undersøger, hvordan energiforbruget kan blive mere effektivt på et hospitalområde, hvor forskellige bygninger kræver forskellige energiforsyninger på forskellige tidspunkter af dagen, og hvor en stabil komfort er vigtigst visse steder, mens andre steder kan stå tomme i længere perioder.

Casen undersøger muligheden for at kontrollere varmeforsyningen til en bygning, og sørge for at den ikke påvirker indeklimaet i forhold hertil, samt hvordan smart kontrol kan påvirke effekten på fjernvarmenettet.

Softwaren er designet til at fungere som en fleksibel platform, hvor nye tjenester og løsninger kan implementeres på lang sigt, såsom optimeringstjenester, handelsplads for overskud med videre. 

Installation af hardware til afbalancering af energiforsyningen, installation af indendørssensor til styring. Indsamling af data og interaktivt arbejde for at forbedre algoritmen til energieffektivitet uden at påvirke indeklimaet.

En af de innovative aspekter af casen er fjernstyring af fjernvarmenetværket uden nogen mærkbar indvirkning på indeklimaet.

Tidsperspektiv: Klart Q3 2020 (estimering)

Case ejere: E.ON Energilösningar

Samarbejdspartnere: Region Skåne

Kontaktinfo: Karolina Ekerlund

FUTURE består af syv visionære casesamarbejder på tværs af de tre regioner i Greater Copenhagen. De syv cases tester og demonstrerer forskellige teknologier, værktøjer eller forretningsmodeller inden for vedvarende energi eller udnyttelse af ressourcer. 

Læs mere om projektet FUTURE her.

FUTURE  støttes af Den Europæiske Regionaludviklingsfond & Interreg ÖKS, samt tre regioner.