Et år med Fællesskabet for Dynamiske Data

Fællesskabet er et netværk der blev oprettet januar 2021, og som i dag består af 16 kommuner og 2 regioner på Sjælland, der vidensdeler og går sammen om at løse tværkommunale problemstillinger med dynamiske data som omdrejningspunkt.

Billede: Arkiv

Bedre løsninger med færre ressourcer

Vi arbejder ud fra devisen ”Sammen er vi stærkere” hvor vi har fokus på værdien i, at man sammen arbejder med dynamiske data og dermed med færre ressourcer opnår bedre løsninger til gavn for vores borgere og kunder.

Under vores første år har vi –

  • Tilbudt løsninger, der giver forbedret service og driftsbesparelser samt kompetenceløft for de partnere, der har deltaget. P.t. er vi i gang med 4 konkrete usecases. Læs mere her:
  • Nedsat temagrupper om henholdsvis 3D bymodeller og digital infrastruktur. En tredje er på vej om kunstig intelligens. Vidensdeling og kompetenceudvikling er nøgleord her.
  • Gennemført markedsdialog med internationale leverandører om kamerateknologi for at finde frem til tidens state of the art. Noget der beløber sig til mellem 30.000 – 50.000 kr., hvis man skulle købe det eksternt.
  • Udnyttet stordriftsfordele, så den enkelte kommune ikke selv skal indgå komplicerede aftaler med leverandørerne. Bl.a. er der indgået en driftsaftale på OS2iot-platformen for Fællesskabets kommuner til en tiendedel af den oprindelige pris for hver kommune. OS2iot- platformen gør det lettere for kommunerne at arbejde med IoT data. Andre former for aftaler kan være i forhold til IoT devices og gateway-administration.
  • Etableret INSTALL – kommunernes varehus for IoT-løsninger – for Fællesskabets medlemmer. INSTALL tilbyder bl.a. en IoT udlånsservice på konkrete usecases og en IoT Click & Collect service, så det bliver lettere for kommuner at afprøve IoT-løsninger uden store investeringer.

Understøtning af kommunernes DK2020 arbejde

Fællesskabet har også givet medlemmer adgang til projektmidler. Lige nu er vi i gang med at udvikle et treårigt Interreg projekt, som omhandler databaserede grønne løsninger, og til efteråret skal vi i gang med flere use cases, der kan understøtte kommunernes DK2020 arbejde.

Vi er dels et vidensforum og dels et forum, hvor man sammen udvikler og skaber løsninger. Der tages afsæt i konkrete problemstillinger i kommuner, og regioner og det sikres, at behovene i både land- og bykommuner dækkes ind.

Et medlemskab af Fællesskabet for Dynamiske Data koster 30.000 kr./årligt for kommuner, der er partnere, medlemmer og netværksmedlemmer af Gate 21. For øvrige er det 50.000 kr./ årligt.

Hvordan kommer man med i Fællesskabet for Dynamiske Data?

Kontakt sekretariatet for Fællesskabet for Dynamiske Data, der ligger i Gate 21. (Lise Søderberg og Morten Koed Rasmussen), som kan sende indmeldelsesblanket og besvare spørgsmål.

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

* Påkrævet felt




Du kan her anmode om at modtage Gate 21s nyhedsbreve og e-mails med relevante informationer om aktiviteter i regi af Gate21, tilbud om arrangementer mm. Vi behandler i den forbindelse personoplysninger (navn, organisation og e-mail). Formålet med behandlingen er at kunne sende e-mails og indsamle statistik. Vores behandling af personoplysninger fremgår af Privatlivspolitikken.

Ønsker du ikke længere at modtage mails fra Gate 21 kan du klikke på afmeld-linket i bunden af et hvert nyhedsbrev, du måtte modtage fra os.

Flere nyheder om Smarte Byer & Bygninger:

Fem kommuner vil sikre optimal drift i kommunale bygninger med data og AI

Læs mere her

Bedre lys skal fremme helbred og velvære hos ældre

Læs mere her

Solcelledrevet dataindsamler skal give kommunerne et bedre overblik

Læs mere her

 

Flere nyheder om Smarte Byer & Bygninger:

Fem kommuner vil sikre optimal drift i kommunale bygninger med data og AI

Læs mere her

Bedre lys skal fremme helbred og velvære hos ældre

Læs mere her

Solcelledrevet dataindsamler skal give kommunerne et bedre overblik

Læs mere her