Gate 21 står bag ny national klynge for byggeri og anlæg

af | 16. december - 2020 | Gate 21

Gate 21 har været en af de drivende kræfter bag en ny landsdækkende klynge for byggeri og anlæg. Den nye erhvervsklynge bliver et nyt samlingspunkt for alle i bygge- og anlægsbranchen, som ønsker viden og samarbejde om innovation, grøn omstilling og ny teknologi.

”I Gate 21 er vi stolte over at være med til at skabe fundamentet for Danmarks nye klynge for byggeri og anlæg. Et samlingspunkt for alle i bygge- og anlægsbranchen er vigtigt, fordi branchen er helt central i at skabe et bæredygtigt Danmark, og vi glæder os til at samarbejde med den nye klynge om cirkulær økonomi, grønne digitale teknologier og ikke mindst smarte byer og lokalområder,” siger Poul Erik Lauridsen, direktør i Gate 21.

Samarbejdet med klyngen for byggeri og anlæg vil blive forstærket af, at DOLL Living Lab flytter over i den nye klynge. DOLL, der i de seneste år har været igennem en spændende og positiv udvikling, er først og fremmest et samarbejde med 50 Smart City-virksomheder. Derfor er det naturligt, at et sådant erhvervssamarbejde flytter over i den nye klynge, som er et resultat af en erhvervsfremmereform, der betyder, at vi skal have færre, større og stærkere organisationer indenfor dansk erhvervsfremme.

 

Bæredygtighed, innovation og forretningsudvikling

Klyngen for byggeri og anlæg slår dørene op til januar 2021, og det er Martin Manthorpe, næstformand gennem en årrække i Gate 21 og direktør i NCC, som bliver bestyrelsesformand i den nye klynge.

”Jeg ser meget frem til arbejdet som bestyrelsesformand for Danmarks nye klynge for byggeri og anlæg. Jeg har igennem årene som næstformand i Gate 21’s bestyrelse fået stor indsigt i de kæmpe muligheder, der ligger i offentligt-privat samarbejde. Det vil jeg tage med mig over i den nye klynge, der bliver et centralt omdrejningspunkt for bæredygtighed, innovation og forretningsudvikling inden for byggeriet,” siger Martin Manthorpe, bestyrelsesformand i Klyngen for byggeri og anlæg og næstformand i Gate 21.

 

En stærk kreds står bag den nye erhvervsklynge

Målet med erhvervsklyngen er at bringe hele værdikæden sammen om at fremme innovation, produktivitet, eksport og vækst i en branche, som er præget af et stort innovationsbehov, hastig teknologisk udvikling og krav om bæredygtighed og grøn omstilling i såvel materialer, produkter, byggeproces som drift af bygninger og anlæg.

Den nationale byggeri- og anlægsklynge får hovedkontor i Albertslund, regionale hubs i Odense og Aalborg og filialkontorer i Næstved og Midtjylland. Den nye organisation er resultatet af flere eksisterende organisationer, der har valgt at forene kræfterne. Ligesom Gate 21 bliver dele af Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling Norddanmark en del af den nye klynge, mens de to nationale innovationsnetværk InnoBYG og Smart City Cluster Denmark, samt den regionale klynge BYG FYN i Odense fusioneres ind i klyngen.

Der bliver desuden et tæt samarbejde med BLOXHUB i København og med Gate 21’s kontor på Lolland og dermed kobling til Femern-projektet.

Du kan læse mere om klyngen for byggeri og anlæg her. Der kan I tilmelde jeres organisation – det vil være gratis frem til den 30. juni. I kan også tilmelde jer den nye klynges nyhedsbrev og følge med i de tilbud og aktiviteter, som den nye klynge tilbyder.

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

* Påkrævet felt




Du kan her anmode om at modtage Gate 21s nyhedsbreve og e-mails med relevante informationer om aktiviteter i regi af Gate21, tilbud om arrangementer mm. Vi behandler i den forbindelse personoplysninger (navn, organisation og e-mail). Formålet med behandlingen er at kunne sende e-mails og indsamle statistik. Vores behandling af personoplysninger fremgår af Privatlivspolitikken.

Ønsker du ikke længere at modtage mails fra Gate 21 kan du klikke på afmeld-linket i bunden af et hvert nyhedsbrev, du måtte modtage fra os.

Flere nyheder om Gate 21:

Handling er nødvendig for støjplagede borgere

Læs mere her

Ny direktør for Danmarks stærkeste grønne partnerskab

Læs mere her

Vær med i spritny samkørselskampagne for arbejdspladser

Læs mere her

 

Flere nyheder om Gate 21:

Handling er nødvendig for støjplagede borgere

Læs mere her

Ny direktør for Danmarks stærkeste grønne partnerskab

Læs mere her

Vær med i spritny samkørselskampagne for arbejdspladser

Læs mere her